Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Hovedretter

Gode opskrifter på dejlige hovedretter med f.eks. oksekød, kylling, fisk eller hvad du har lyst til - uanset om det skal være de nemme til hverdag, eller gourmet når der kommer gæster.

  • Herremad
        De fyldte portobellosvampe er både flotte, friske og farverige.
        Fyldte portobellosvampe

        Disse utroligt dekorative, fyldte portobellosvampe er kraftfulde nok til at udgøre måltidets centrum, men kan også serveres som pyntende tilbehør.

        Smugkig på ingredienser
        • 10 portobellosvampe
        • 4 spsk olivenolie til stegning
        • 1 rødløg (lille)
        • 1/2 squash
        • 175 g hakket oksekød 3-7% fedt
        • 1 gulerod
        • 1/2 orange peberfrugt
        • 5 cherrytomater
        • 2 dl hakkede tomater
        • 1 tsk salt
        • 1 knsp peber
        • 1 knsp cayennepeber
        • 1 dl revet ost
        • 1 dl feta
        • 1/2 bdt persille
        • 1 håndfuld feta til pynt
        • 1 spsk olivenolie til at smøre portobellosvampene med
        Kan f.eks. serveres sammen med en græsk salat og/eller græske kartofler.
        Græsk farsbrød med ris

        Du bliver simpelthen nødt til at smage dette græske farsbrød, serveret med agurkesalat.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 dl ris
        • 1 1/2 dl vand
        • 250 g hakket svinekød
        • 250 g hakket lammekød (eller oksekød)
        • 1 æg
        • 1 dl mælk
        • salt
        • peber
        • 2 spsk persille (friskhakket)
        • 1 fed hvidløg (presset)
        • 1 løg (hakket)
        • 100 g feta
        • 20 g smør
        • 4 dl naturel yoghurt
        • 1 fed hvidløg (presset)
        • 1 agurk i tern
        • salt
        • peber
        Den græske lammekølle er klar til servering.
        Græsk lammekølle

        Opskrift på lammekølle som den tilberedes helt rigtigt i Grækenland. Smagen som mange turister prøver at genskabe når de kommer hjem og nu har mulighed for.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 1/2 kg lammekølle
        • 3 fed hvidløg skåret i kvarte
        • 3/4 dl citronsaft
        • 1 dl olie
        • 2 1/2 dl hønsebouillon
        • 1/4 tsk kanel
        • salt
        • peber
        • 2 tsk oregano
        • 7 kartofler (store)
        Pizza med skinke, grøn peber og mozarellaost.
        Hjemmelavet pizza

        Pizzaen med peberfrugt og skinke levner ikke mange grunde til at ty til pizzeriaet. Den hjemmelavede variant er klassisk, ligetil og velegnet til hele familien.

        Smugkig på ingredienser
        • 25 g gær
        • 1 1/2 dl vand (lunkent)
        • 1 spsk olie
        • 1/2 tsk salt
        • 200 g hvedemel
        • 1 ds flåede tomater
        • 1 ds tomatpuré
        • 2 tsk oregano
        • 1 tsk basilikum
        • 1 tsk paprika
        • 1/2 tsk salt
        • peber (frisk kværnet)
        • 1 løg (mellemstort)
        • 1 fed hvidløg
        • 1 grøn peberfrugt
        • 200 g skinkestrimler
        • 150 g revet mozzarella
        Kødfyldte majspandekager serveret med guacamole og stegte grøntsager.
        Majspandekager med kødfyld

        Mexicansk mad på den nemme måde. De fyldte pandekager er himmelske som hovedret og ligetil at give sig i kast med. Så gør dét og server med guacamole.

        Smugkig på ingredienser
        • 75 g hvedemel
        • 75 g majsmel
        • 3 dl mælk
        • 3 æg
        • 1/2 tsk salt
        • 35 g margarine
        • 2 løg
        • 20 g margarine
        • 300 g hakket oksekød
        • 1 dl tomatpuré
        • 1/2 tsk chili eller cayennepeber
        • peber
        Her er mørbradbøfferne serveret med pasta.
        Mørbradbøffer

        Denne opskrift på mørbradbøffer er ren luksus. Med lækre grøntsager til og godt kød bliver dine mørbradbøffer et sikkert hit at servere for alle du ønsker at forkæle.

        Smugkig på ingredienser
        • 100 g champignoner (friske)
        • salt
        • peber
        • 1 gulerod (stor)
        • 4 tsk majsstivelse
        • 2 1/2 dl madlavningsfløde 13%
        • 2 spsk margarine eller smør
        • 150 g squash
        • ca. 550 g mørbrad
        • 2 1/2 dl vand
        • 1 oksebouillonterning
        • persille (til pynt)
        Der kan evt. suppleres med andet fyld efter smag.
        Pizzaopskrift

        Nem opskrift på små, margherita-inspirerede pizzaer, lavet på italiensk manér uden en overflod af fyld. Gode som hovedret med en salat til eller i madpakken.

        Smugkig på ingredienser
        • 25 g gær
        • 1 1/2 dl vand (lunkent)
        • 1 tsk salt
        • 1 spsk olivenolie
        • 250 g pizzamel eller hvedemel
        • 1 fed hvidløg
        • 70 g tomatpuré
        • 2 spsk olivenolie
        • 4 tomater (modne)
        • 100 g mozzarella ost
        • 50 g pinjekerner
        • frisk basilikum
        Annonce
        Mørbrad serveret med bådkartofler og stegte rødbeder.
        Rødvinsmarineret oksemørbrad

        Populær opskrift på rødvinsmarineret oksekød. Server med bådkartofler så har du en rigtigt festmiddag.

        Smugkig på ingredienser
        • 1/4 tsk peber (groftmalet)
        • 1 kg oksemørbrad
        • 3/4 tsk salt
        • 2 spsk smør
        • 150 g champignoner
        • 1 tsk peberkorn (knuste)
        • 1 1/2 fed hvidløg (friskpresset)
        • 2 spsk olie
        • 2 1/2 dl rødvin
        • 2 spsk kinesisk sojasauce
        Svensk pølseret med den rigtige, cremede konsistens.
        Svensk pølseret - den rigtige

        God og gedigen opskrift på svensk pølseret med kartofler, løg og pølser i vidunderlig paprikasovs. En ægte hverdagsklassiker, som altid er populær hos både store og små.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 kg kartofler
        • 2 løg
        • 10 pølser
        • 2 spsk smør
        • 1 spsk paprika
        • 140 g tomatpuré
        • 2 dl mælk
        • 1 dl fløde
        • salt
        • peber
        • 2 bdt purløg
        • Dampet broccoli eller blomkål
        • ærter
        Klassisk dansk mørbradgryde, der smager af noget.
        Verdens bedste mørbradgryde

        Ganske enkelt verdens bedste mørbradgryde med både svinemørbrad, cocktailpølser og bacon i himmelsk paprikasovs.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 svinemørbrad
        • 2 spsk hvedemel
        • salt
        • peber
        • 200 g bacontern
        • 4 løg
        • 400 g champignoner
        • 2 spsk paprika eller efter smag (jeg brugte det dobbelte, men det var også en meget mild paprika)
        • 200 g cocktailpølser eller alm pølser
        • 2 ds hakkede tomater
        • 2 spsk tomatpuré
        • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
        • kartoffelmos eller ris (se flere idéer til mørbradgryde-tilbehør her)
        • Evt. hakket persille hvis du savner noget grønt
        Flot og indbydende gryderet med masser af smag.
        Chiligryde

        Skøn chiligryde med inspiration fra det mexicanske køkken. Den er nem at lave, også til mange mennesker og så er den både sund, smuk og velsmagende.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 fed hvidløg
        • 1 rød chili
        • 1 løg
        • ca. 500 g hakket oksekød
        • 1 rød peberfrugt
        • 150 g grønne bønner (kan godt være frosne)
        • 1 ds majs (lille)
        • 1 ds kidneybønner
        • 2 ds hakkede tomater
        • 1 ds tomatpuré
        • salt
        • peber
        • 2 spsk chilipulver
        • 1 spsk paprika
        • 1 spsk sukker
        • 1 håndfuld frisk rosmarin
        Dejlige farserede porrer med lidt grøntsager til.
        Farserede porrer

        Porrerne blancheres et øjeblik, før der kommes fars rundt om, og de rulles i rasp. De farserede porrer steges gyldne og serveres som en lækker hovedret.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 porrer
        • 700 g hakket svine- og kalvekød
        • 2 æg
        • 1 dl hvedemel
        • 1 dl mælk
        • 1/2 løg
        • salt
        • peber
        • 100 g rasp
        • 4 spsk rapsolie eller smør
        Servér pandekagerne serveres med ris, salsa, guacamole, nachos samt creme fraiche og et oliven på toppen.
        Mexicanske pandekager med oksekød

        Her finder du en skøn opskrift på mexicanske pandekager med krydret oksekød. Serveres med ris, guacamole, salsa, creme fraiche, oliven og en lækker salat.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 æg
        • 3 dl mælk
        • 50 g majsmel
        • 90 g hvedemel
        • 1 tsk salt
        • 2 spsk sukker
        • 450 g oksekød
        • tacokrydderi
        • ris
        • guacamole
        • salsa
        • sorte oliven
        • creme fraiche
        Lyserød laks i smukt selskab med grøn mayonnaise og æggenes smilende gule blommer.
        Varmrøget laks med tilbehør

        Fantastisk flot og lækker ret med varmrøget laks og tilbehør bestående af bl.a. agurk, radiser, æg og purløgsmayo. Servér som en lækker frokost, forret eller som hovedret.

        Smugkig på ingredienser
        • 1/2 agurk
        • 10 radiser
        • 1 bdt purløg
        • ca. 200 g varmrøget laks
        • 4 æg
        • syltede rødløg (se opskrift)
        • purløgsmayonnaise (se opskrift)
        • rugbrød (ristet)
        Her er piroggerne skåret over så man kan se fyldet.
        Vegetariske pirogger

        Lav dejlige vegetariske pirogger med fyld af gode grøntsager og ost. En herlig opskrift, som alle kan lave og som smager vidunderligt.

        Smugkig på ingredienser
        • 15 g gær
        • 3 spsk olie
        • 1/2 tsk salt
        • 2 dl vand
        • 2 dl fraiche 9%
        • 50 g speltmel (sigtet)
        • 100 g pizzamel
        • 475 g hvedemel
        • 1 æg
        • 1 bdt persille
        • 5 persillerødder
        • 5 gulerødder
        • 5 kartofler
        • 100 g emmentalerost
        • 1 rødløg
        • 1 porre
        • salt
        • peber
        1. 1
        2. 2
        3. 3
        4. 4
        5. 5
        6. 6
        7. …
        8. 30
        9. Næste »
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2025