Torsk i fad med karry

Virkelig lækker opskrift på torsk i fad med porrer og æble samt en fantastisk karrysauce med fløde.

Gå til: IngredienserEr der porrer tilovers? Brug dem til detteNæringsindhold for opskriften

starstarstarstarstar_half
4,7  –  9 stemmer  –  Stem her
Til 4 personer
  • 4 porrer
  • 2 æbler (små)
  • 3 spsk smør
  • 2 spsk karry
  • 4 dl fløde
  • 1 spsk hvedemel
  • 400 g torsk
  • salt
  • peber
  • evt. 1/2 grøntsagsbouillonterning eller fiskebouillon (kan sagtens udelades)

Tilbehør

Rengør porrerne og skær dem i skiver. Skræl æblerne og skær dem i små tern.

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt smørret på en pande og svits karryen deri. Kom porrerne på panden og svits dem lidt, inden æblerne også tilsættes. Lad det stege ved middel varme indtil porrerne er møre.

Rør fløde og hvedemel sammen og kom det på panden, mens der røres. Tilsæt evt. bouillonterning (kan sagtens udelades). Smag til med salt og peber.

Rengør torskestykkerne og krydr dem med salt og peber. Kom karryblandingen fra panden i et ildfast fad og læg torskestykkerne på toppen.

Sæt fadet i ovnen og bag ved 180 grader i 10-15 minutter (afhængig af ovn og fiskens tykkelse).

Servér f.eks. retten med ris eller bare, som den er. Mangochutney passer også rigtig godt til.

Prøv også:
Denne vildt lækre opskrift på kylling i karry i fad.

Indsendt af
d.
28.12.16.
Kategori:

Er der porrer tilovers?

Hvis du har rester af porrer efter at have lavet retten, kan du med fordel bruge dem i en af disse super lækre opskrifter:

Fantastisk porretærte med baconSaftigt farsbrød med porrer og baconSuper nemt porrefad med kartofler

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier659 kcal2635 kcal
Kulhydrat23 g91 g
Protein25 g101 g
Fedt51 g202 g


Næringsberegningen omfatter kun selve torskefadet - ikke tilbehøret (f.eks. ris eller pasta).

Indsendt af
d.
28.12.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem