Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Brød - side 3

  • Rugbrød
  • Grydebrød
  • Osteboller & Ostebrød
  • Focaccia
Et stort og lækkert brød.
Bondebrød

Her er en opskrift på bondebrød som smager godt, specielt når det er friskt fra ovnen. Brødet kan anbefales med smør og syltetøj eller ost på.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g margarine
  • 1 dl mælk
  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 2 æg
  • 900 g hvedemel
  • kaffe
Sådan ser brødet ud, når det skæres i skiver.
Grovbrød

Dejlige, luftige grovbrød med revet gulerod og kærnemælk, der gør krummen ekstra blød.

Smugkig på ingredienser
  • 20 g gær
  • 7 1/2 dl vand
  • 1/2 dl olie
  • 1 1/2 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 3 gulerødder (revne)
  • 500 g grahamsmel
  • 1 spsk salt
  • 800 g hvedemel
  • Evt. æg eller smeltet smør til pensling
Med de forskellige frø får knækbrødet en god, grov struktur.
Knækbrød med frø

Lav nogle skønne knækbrød med sesamfrø, hørfrø og havregryn. Sundt og godt til frokost, madpakken eller en lækker snack.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 60 g havregryn
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl hørfrø
  • 120 g mel
  • 60 g grahamsmel
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 dl olie
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 1/2 tsk salt
Knækbrød er sundt brød.
Knækbrød sesam og hørfrø

Spændende opskrift på hjemmelavet knækbrød med sesam og hørfrø. Det er både sundt og lækkert at spise, enten som det er eller med pålæg på.

Smugkig på ingredienser
  • 1 dl hvedemel
  • 1/2 dl rugmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 dl vand (evt. lidt mere hvis dejen er for tør)
Det friskbagte landbrød køler af på en rist.
Landbrød med solsikkekerner

Dejligt landbrød med en god krumme samt solsikkekerner og knækkede hvedekerner, der skaber en let grov struktur.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl vand
  • 120 g groft rugmel
  • 120 g knækkede hvedekerner
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 dl solsikkekerner
  • 400 g hvedemel + lidt ekstra hvis dejen røres i røremaskine
  • 1 stk æg til pensling
  • 1/2 dl solsikkekerner til pynt
Brødet er med hvedemel og fuldkornsmel.
Spansk brød

Bag et rigtigt dejligt spansk brød med lufttørret skinke og oliven.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g grønne oliven uden sten
  • 125 g lufttørret skinke
  • 450 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 25 g gær
  • 3 1/2 dl vand (lunkent)
  • lidt salt
  • 4 spsk olivenolie
Luftigt squashbrød
Squashbrød

Nemt squashbrød, som også kan laves til boller, hvis man ønsker det. Det er godt som madbrød, men kan også sagtens spises med lidt smør på f.eks.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 3 dl vand
  • 2 dl ymer
  • 50 g gær
  • 3 dl squash (fintrevet)
  • 400 g rugmel
  • 600 g hvedemel
  • 1 tsk salt
Annonce
Sunde, gyldne knækbrød med en god tekstur fra de mange kerner.
Sunde knækbrød med kerner

Sundt, lækkert og utroligt nemt. Her er stort set intet, der skal hakkes eller forberedes på anden vis og du har hurtigt en masse skønne stykker knækbrød med kerner.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 3 dl solsikkekerner
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl valnødder
  • 2 dl hørfrø
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl hele hvedekerner
  • 1 dl hvedeklid
  • 1 dl hel rugkerne
  • 1 dl havreklid
  • 1 spsk salt
  • ca. 7 dl vand
Smagfuldt og saftigt rugbrød
Rugbrød

Her er en virkelig smagfuld og sund opskrift på rugbrød, som er blandt favoritterne. Opskriften giver to store brød som holder sig saftige og gode længe.

Smugkig på ingredienser
  • 3 1/2 dl A38
  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 200 g hvedemel
  • 500 g rugmel
  • 2 dl mørk øl
  • 1 spsk sirup
  • 1 1/2 tsk salt
  • 350 g knækkede rugkerner
  • 2 dl vand (kogende)
  • 130 g solsikkekerner
  • 70 g hørfrø
  • 2 spsk sesamfrø
  • 100 g tørrede figner (skåret i små bider)
Lav gerne flere portioner af gangen. Det skal nok blive spist.
Pølsegifler

Pølsegifler er populære hos både unge og gamle. Kan laves i store portioner og fryses ned.

Smugkig på ingredienser
  • 1 dl vand (lunkent)
  • 25 g gær
  • 75 g smør eller margarine
  • 450 g hvedemel
  • 1 dl ymer
  • 1 æg
  • æg til pensling
  • 8 wienerpølser
  • sød sennep
Lav gerne en bageplade ad gangen.
Suppebrød

Prøv denne lækre opskrift på suppebrød og det er slut med at købe billige flutes i butikken.

Smugkig på ingredienser
  • 3 dl mælk
  • 3 dl vand
  • 1 pk gær
  • 1/2 dl olie
  • 1/2 tsk salt
  • 1 bæger hytteost
  • mel
Lækre müsliboller pyntet med græskarkerner.
Müsliboller

Müsliboller med nødder og bær, egnet til det meste: Til morgenmad, madpakken, et sundt mellemmåltid. Lav gerne en stor portion og frys dem ned.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 25 g gær
  • 2 1/2 dl vand
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olie
  • 1 1/2 dl fraiche 9%
  • 1 dl pekannødder
  • 1 dl tørrede abrikoser
  • 2 dl müsli
  • 1 dl tørrede tranebær
  • 450 g hvedemel
  • vand til pensling
  • græskarkerner til pynt
Den gyldne skorpe får mundvandet til at løbe.
Brød til suppe

Der er ikke noget bedre end at få et stykke friskt hjemmebagt brød til suppe. Her får du opskriften på et luftigt madbrød, hvor du selv kan vælge, om du vil have ost ovenpå.

Smugkig på ingredienser
  • 1 1/2 dl vand (koldt)
  • 1 1/2 dl mælk (koldt)
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 100 g fuldkornshvedemel (groft)
  • 300 g hvedemel
  • 2 spsk mælk
  • 100 g revet ost (f.eks. cheddar eller mozzarella)
  • 2 spsk tørret timian eller oregano eller rosmarin
  • groft salt (gerne havsalt)
Brødet bliver rustikt og med lækre lufthuller, som er perfekt til tapas
Brød til tapas

Skal der brød til tapas, er det her helt perfekt - mega luftigt med store huller, en sprød skorpe og en virkelig lækker smag.

Smugkig på ingredienser
  • 5 g gær
  • 500 g vand (koldt)
  • 75 g durummel (plus ekstra til formning af brødene)
  • 525 g hvedemel eller manitobamel (gerne med min. 12% proteinindhold)
  • 12 g salt
  • 5 g sukker
  • evt. 40 g soltørrede tomater
  • evt. 20 g oliven
  • evt. 2 tsk tørrede krydderurter (f.eks. rosmarin, timian eller oregano)
  • lidt olie til at smøre skålen
  • 2 dl kogende vand
Fantastisk lækkert focaccia med rosmarin og havsalt
Focaccia brød med manitoba eller durummel

Nem og hurtig opskrift på et virkelig lækkert focaccia brød med rosmarin og salt, der giver en skøn smag og får hele huset til at dufte af Italien.

Smugkig på ingredienser
  • 15 g gær
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk honning
  • 3 1/2 dl vand
  • 150 g durummel eller manitobamel
  • 225 g ølandshvedemel (eller almindelig hvedemel)
  • 1/2 dl olivenolie
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 spsk vand
  • havsalt
  1. « Forrige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025