Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Gæstemad - side 3

  • Gæstemad der kan laves i forvejen
    • Forretter der kan laves i forvejen
    • Dessert der kan laves dagen før
  • Lækker middag til veninderne
  • Gæstemad med kylling
  • Fødselsdagsgæster til frokost
  • Sommermad til gæster
  • Gæstemad i ovn
En god forret som alle kan lide.
Rejecocktail med avocado

Lav den klassiske rejecocktail med blandt andet avocado og en herlig dressing af creme fraiche og akaciehonning.

Smugkig på ingredienser
  • 300 g rejer eller tigerrejer i lage (drænet vægt)
  • 2 avocadoer
  • 1/2 agurk
  • 50 g blandet salat efter smag
  • saften fra 1/2 citron
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 spsk akaciehonning
  • 1 spsk paprika
  • salt
  • peber
Små appetizers med laks og rygeostcreme.
Appetizer med laks

Nemme, forfriskende og delikate appetizers bestående af minitoastbrød med laks, rygeost, purløg og radiser.

Smugkig på ingredienser
  • 1 bdt purløg
  • 8 radiser
  • 200 g rygeost lavet på sødmælk
  • 4 spsk piskefløde
  • salt
  • peber
  • 100 g mini toastbrød
  • 200 g røget laks
Den lækreste chokoladetærte med saltkaramel, der vil få alles mundvand til at løbe!
Chokoladetærte med saltkaramel

Uimodståelig chokoladetærte, der gemmer på et formidabelt lag saltkaramel i midten. Den smukke kage kombinerer sprødt med blødt og sødt med salt.

Smugkig på ingredienser
  • 100 g smør (koldt)
  • 200 g hvedemel
  • 30 g kakaopulver
  • 60 g flormelis
  • 1 knsp salt
  • 2 æggeblommer
  • 5 tsk vand
  • 250 g sukker
  • 25 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • lidt salt
  • 300 g mørk chokolade
  • 2 1/2 dl fløde
  • lidt flagesalt til pynt
  • kikærter (til blindbagning af tærtebunden. Du kan også bruge andre tørrede bønner, ris eller linser)
Crème brûlée er ikke en fransk dessertklassiker uden grund.
Crème brûlée med vanilje og rom

Fantastisk opskrift på crème brûlée med vanilje og rom, der smager helt perfekt med den sprøde karamel på toppen. Og så er det faktisk overraskende nemt at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 1 vaniljestang
  • 90 g sukker
  • 6 æggeblommer
  • 4 1/2 dl fløde
  • 2 1/2 dl sødmælk
  • 1 1/2 spsk rom
  • 1 spsk limesaft
  • vand (Kogende)
  • 8 spsk sukker
  • 8 ramekiner
Den færdige dessert med hvid chokolade/fløde-blanding i bunden og havtorngelé på toppen.
Dessert med hvid chokolade og havtorn

Fænomenal dessert med hvid chokolade og vanilje samt en flot gelé af havtornsaft (eller anden frugtsaft) på toppen.

Smugkig på ingredienser
  • 3 blade husblas
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 spsk sukker
  • 4 dl piskefløde
  • 2 dl mælk
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 blad husblas
  • 1 dl havtornsaft (se opskrift) eller anden saft efter smag
Bagte snackpebre med lækkert fyld.
Fyldte snackpebre

Snackpebre fyldt med løg, pesto, skinke og hytteost. En nem ret med masser af smag, som både er god til hverdag og når man har gæster.

Smugkig på ingredienser
  • 6 snackpebre
  • 1 løg
  • 200 g skinkestrimler
  • 100 g pesto
  • 300 g hytteost
  • peber
Hjemmelavet hindbærtærte med mørdej og sprødt fyld af marcipan.
Hindbærtærte med marcipan

Imponér dine gæster med denne indbydende hindbærtærte, fuld af søde smagsnuancer fra vanilje og marcipan, samt mundvandsdrivende hindbærsyltetøj.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 125 g smør
  • 1 æg (mellemstort)
  • 300 g hindbær (frosne eller friske)
  • 25 g sukker
  • 150 g marcipan (revet)
  • 100 g sukker
  • 150 g smør
  • 50 g hvedemel
Annonce
Ved servering kan chokolademoussen f.eks. pyntes med bær og hakket mørk chokolade.
Hvid chokolademousse

En herlig mousse med hvid chokolade og græsk yoghurt. En dessert som dine gæster vil elske dig for.

Smugkig på ingredienser
  • 3 blade husblas
  • 3 dl mælk
  • 150 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 125 g hvid chokolade
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 dl græsk yoghurt
Forblændende kage med hindbærmousse
Kage med hindbærmousse

Knasende kiksebund toppet med en mild og frisk hindbærmousse gør kagen her til en exceptionel smagsoplevelse. Den kan laves dagen i forvejen og skal blot stå på køl inden servering.

Smugkig på ingredienser
  • 90 g smør
  • 200 g Digestive kiks
  • 250 g frosne hindbær
  • 2 spsk vand
  • saft fra 1/2 citron
  • evt. 1 spsk sukker
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 ds kondenseret mælk (ca. 400 g)
Skiver af kødrouladen.
Kødroulade

Lækker kødroulade med bacon og pesto. Det flotte udseende og den kraftfulde smag vil helt sikkert imponere dine gæster.

Smugkig på ingredienser
  • 100 g mandler
  • 75 g persille
  • 50 g parmesanost
  • 2 fed hvidløg
  • 1 dl olivenolie
  • saften fra 1 citron
  • salt
  • peber
  • 1 pk bacon i skiver
  • lidt olie
  • 1 flanksteak (med så stort et areal som muligt)
  • husholdningsfilm
  • kødhammer eller kagerulle
  • kødsnor
  • stegetermometer
Stegesoen, fyldt op med smag og klar til servering.
Lammekølle i stegeso

I stegeso bliver lammekøllen nemt helt perfekt. Og du behøver ikke røre en finger, mens den steges. Imponerende til gæstemiddage, smagsmæssigt som visuelt.

Smugkig på ingredienser
  • 1 lammekølle
  • 3 dl mørk øl (jeg brugte porter)
  • saften fra 1/2 citron
  • 3 fed hvidløg i små tern
  • 4 kviste rosmarin
  • 2 æbler i både
  • 2 løg i både
  • 1 fennikel
  • 10 blommetomater (evt. med stilk)
  • salt
  • peber
Meget smuk vegetarisk forret med bolsjebeder og avocadocreme
Lækker vegetarisk forret

Skøn vegetarisk forret med lynsyltede bolsjebeder, fintskårne radiser og en dejlig creme med avocado og dild. Retten er festlig, lækker og overraskende nem at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 2 avocadoer
  • 1/2 dl creme fraiche 18 %
  • 1/2 citron
  • 1/2 bdt frisk dild
  • salt
  • peber
  • 8 bolsjebeder (eller rødbeder)
  • 5 dl vand
  • 60 g sukker
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 8 radiser
  • frisk timian
  • frisk dild
  • balsamicocreme (hjemmelavet eller f.eks. fra Monini eller TapaZ, der kalder det Balsamico Glaze)
  • olivenolie
  • havsalt (f.eks. Maldon salt)
Kalkunbrystet er ideelt at servere til gæster eller på en buffet
Saftigt kalkunbryst med soltørrede tomater

Dejlig saftigt kalkunbryst skåret i tynde skiver og toppet med soltørrede tomater, ristede pinjekerner og frisk basilikum. Perfekt ret til både hverdag og fest.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kalkunbryst (á 900 gram)
  • salt
  • paprika
  • 20 g smør
  • 30 g pinjekerner
  • 50 g rucola
  • 50 g soltørrede tomater i olie (drænet vægt)
  • 1 håndfuld frisk basilikum
Anretning af asiatisk inspireret laksetatar med ingefær, lime og forårsløg.
Asiatisk laksetatar med ingefær

God laksetatar med et frisk pift af ingefær, lime og forårsløg. Serveret med sprødt, ristet brød og cremet flødeost, så er det en fantastisk smagsoplevelse.

Smugkig på ingredienser
  • 200 g laks (røget eller fersk)
  • 4 spsk ingefær
  • 8 forårsløg
  • 1/2 agurk
  • saften fra 1 limefrugt
  • salt
  • peber
  • flødeost (kan udelades)
  • brød (kan udelades)
En spændende servering for alle.
Jordbærsoufflé

En rigtig dejlig jordbærdessert, som giver den helt rigtige "underblæste" effekt, som en soufflé skal have.

Smugkig på ingredienser
  • 1 spsk smør
  • 150 g jordbær (friske eller optøede fra frost)
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 2 spsk citronsaft
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 æggehvider
  • 5 spsk sukker + lidt ekstra til at drysse souffléformene med
  • flormelis
  1. « Forrige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025