Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Gæstemad - side 2

  • Lækker middag til veninderne
        Man kan virkelig se at de ovnbagte kartofler bliver super sprøde.
        Sprøde kartofler i ovn

        Den bedste opskrift på ovnkartofler, der giver ekstremt sprøde kartofler med ét hemmeligt tip.

        Smugkig på ingredienser
        • 500 g kartofler
        • 2 l vand
        • 20 g salt
        • 1/2 tsk natron (hvorfor skal man bruge natron?)
        • 2 spsk olie
        • lidt groft salt til drys
        • evt. 2 tsk krydderier eller tørrede krydderurter (f.eks. rosmarin, timian, paprika eller hvidløgspulver)
        Den braiserede oksebov bliver vildt mør og smager skønt sammen med saucen.
        Braiseret oksebov

        Super lækker opskrift på braiseret oksebov, hvor kødet bliver helt ufatteligt mørt og nærmest smelter på tungen. Serveret med den suveræne sauce er det et kongemåltid.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 oksebov (á 1200 g ca.)
        • 1/2 dl hvedemel
        • salt
        • peber
        • smør (til stegning)
        • olie (til stegning)
        • 2 gulerødder
        • 3 stængler bladselleri
        • 3 skalotteløg
        • 3 fed hvidløg
        • 1 kvist rosmarin
        • 5 kviste timian
        • 3 laurbærblade
        • 1 spsk tomatpuré
        • 5 dl rødvin (f.eks. en Shiraz/Syrah)
        • 4 dl oksebouillon
        • evt. 1/2 dl fløde (kan sagtens undlades)
        • evt. majsstivelse (til jævning)
        Enebærgryde serveret med kartoffelmos.
        Enebærgryde med kartoffelmos

        Lækker og fyldig enebærgryde med en skøn kombination af mørt kød og cremet sovs med en dejlig, sød smag af enebær. Perfekt sammen med en blød kartoffelmos.

        Smugkig på ingredienser
        • 25 g smør
        • 700 g skært svinekød
        • 6 enebær
        • 1 tsk rosmarin
        • 1/4 l fløde
        • 250 g creme fraiche 18 %
        • salt
        • peber
        • kulør
        • 800 g kartofler
        • 50 g smør
        • 1 dl mælk
        • salt
        Hvis du skærer flankestegen ordentlig ud, er den super mør og lækker.
        Flanksteak på pande

        Sådan steger du flanksteak på panden, så resultatet bliver helt perfekt - saftigt og mega mørt.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 flanksteak (á ca. 5-600 gram)
        • salt
        • peber
        • evt. 2 fed hvidløg
        • evt. 2 kviste rosmarin eller dobbelt så meget timian
        • 1 spsk olie
        • 2 spsk smør
        Den nemme gryderet kombinerer mørbrad med den lækreste let krydrede paprikasovs.
        Gryderet med mørbrad

        Den lækreste gryderet med svinemørbrad, peberfrugter og champignoner i en drøngod paprikasovs med fløde og et pift af karry.

        Smugkig på ingredienser
        • 2 løg (små)
        • 3 peberfrugter
        • 150 g champignoner (kan udelades eller erstattes af gulerødder eller flere af de andre grøntsager)
        • 1 svinemørbrad
        • 2 spsk olie
        • 2 spsk paprika
        • 1 spsk karry
        • 2 spsk tomatpuré
        • 3 dl vand
        • 1 hønsebouillonterning
        • 3 1/2 dl fløde
        • salt
        • peber
        • Evt. lidt frisk persille til drys
        • ris
        • pasta
        • kogte kartofler (eller kartoffelmos)
        Lækre og sprøde kartofler i lag.
        Kartofler i muffinsforme

        De her kartofler i muffinsforme, der pensles med smør og lægges lagvis i formene, er det ultimative tilbehør til f.eks. kød eller fisk. De er både flotte at servere, og så smager de gudeskønt.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 kg kartofler
        • 2 fed hvidløg
        • 1 løg (stort)
        • 80 g smør
        • salt
        Fadkoteletter på cremet kartoffelbund.
        Koteletter i fad med kartofler - lavet som flødekartofler

        Populære koteletter i fad på en bund flødekartofler og gratineret med ost øverst, når det skal være ekstra luksus. Et hit hos både børn og vokse, og oplagt som gæstemad.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 koteletter
        • 1 1/2 kg kartofler
        • 2 løg eller en tilsvarende mængde porre
        • 1 fed hvidløg
        • salt
        • peber
        • evt. lidt stødt muskatnød
        • 1/2 l fløde
        • 1 spsk olie (til bruning af koteletterne)
        • evt. 50 g revet ost (kan sagtens udelades men giver lige det sidste)
        Annonce
        Den lækreste møre oksemørbrad
        Oksemørbrad i sous vide

        Når man tilbereder oksemørbrad i sous vide, kan man være sikker på at få det smukkeste og møreste kød hver gang, og metoden er overraskende nem.

        Smugkig på ingredienser
        • 450 g oksemørbrad
        • smør
        • 3 kviste rosmarin
        • salt
        • peber
        • sous vide maskine
        • 1 vakuumpose (eller anden pose, der kan tåle høje temperaturer)
        Saftig og lækker svinemørbrad med fyld.
        Svinemørbrad med fyld

        Virkelig lækker og saftig svinemørbrad med fyld af stegte champignoner og cremet mascarpone samt persille og hvidløg, der alt sammen bliver rullet ind i mørbraden for at give den masser af smag.

        Smugkig på ingredienser
        • 100 g champignoner
        • olie
        • 1 svinemørbrad
        • 75 g mascarpone
        • 1 fed hvidløg
        • 20 g persille
        • salt
        • peber
        • olie
        Med kapers i og som pynt på toppen.
        Tunmousse med kapers

        Lav en herlig tunmousse med et strejf af kaperssmag, som gør den ekstra lækker. Herlig forret.

        Smugkig på ingredienser
        • 3 blade husblas
        • 2 ds tun
        • 4 spsk kapers
        • 3 1/2 dl creme fraiche
        • salt
        • peber
        • evt. lidt olie til at smøre formen
        Her er tunrouladen serveret med avocado, syltede rødløg og en dressing med dild.
        Tunroulade

        Flot og lækker tunroulade med et lag af spinat og et lag af tunmousse. Rigtig god som forret, men kan også spises som hovedret.

        Smugkig på ingredienser
        • 4 blade husblas
        • vand
        • 2 ds tun i vand
        • 3 dl creme fraiche (minimum 18%)
        • saften fra 1/2 citron
        • salt
        • peber
        • 300 g spinat
        • 3 æg
        • salt
        • peber
        Anretningen i lag giver blommedesserten et interessant udtryk.
        Blommedessert

        Dekorativ, portionsanrettet blommedessert. Perfekt til gæstemiddage, som skal afsluttes på imponerende vis, uden at du skal bruge hele dagen i køkkenet.

        Smugkig på ingredienser
        • 10 blommer
        • evt. lidt vand
        • ca. 2 spsk lakridssirup (efter smag)
        • 50 g mandler
        • 50 g makroner
        • 3 spsk honning
        • 1 dl piskefløde
        • 2 spsk creme fraiche
        • 4 serveringsglas
        Sprød butterfly kylling, der er overraskende nem at lave.
        Butterfly kylling - sprød kyllingesteg i ovn

        Lækker butterfly kylling, der er en kyllingesteg, som foldes ud og steges i ovnen, så alt skindet bliver helt sprødt. Super lækker opskrift, der giver det saftigste kød og sprødeste skind. Mums!

        Smugkig på ingredienser
        • 1 kylling
        • 1 økologisk citron
        • 4 fed hvidløg
        • rosmarin
        • salt
        Verdens bedste karamelis.
        Karamelis

        Cremet karamelis med en rigtig god smag af karamel. Den tager lidt tid at lave, men det er det hele værd. Kan sagtens laves nogle dage i forvejen.

        Smugkig på ingredienser
        • 1 ds kondenseret mælk à 400 gram
        • 5 dl fløde
        • 50 g sukker
        • 4 pasteuriserede æggeblommer
        • toppe af karamelcreme
        • karamelspiraler se opskrift her
        En god forret som alle kan lide.
        Rejecocktail med avocado

        Lav den klassiske rejecocktail med blandt andet avocado og en herlig dressing af creme fraiche og akaciehonning.

        Smugkig på ingredienser
        • 300 g rejer eller tigerrejer i lage (drænet vægt)
        • 2 avocadoer
        • 1/2 agurk
        • 50 g blandet salat efter smag
        • saften fra 1/2 citron
        • 3 dl creme fraiche
        • 1 spsk akaciehonning
        • 1 spsk paprika
        • salt
        • peber
        1. « Forrige
        2. 1
        3. 2
        4. 3
        5. 4
        6. Næste »
        Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

        © HEPHEY ApS 2002-2023