Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Nytårsmad - side 2

  • Forretter til nytår
    • Nytårsforretter uden fisk
  • Nytårsforretter uden fisk
      Jeg bruger tigerrejer i rejecocktails - de er mere faste og sprøde.
      Rejecocktail med ananas

      En god rejecocktail er en herlig forret. Her er den lavet med ananas, rødløg og thousand island dressing.

      Smugkig på ingredienser
      • 300 g rejer i lage
      • 1 rødløg
      • 100 g blandet salat
      • 1/4 ananas
      • thousand island dressing
      Blinis toppet med stenbiderrogn, creme fraiche og rødløg - lækker forret
      Blinis med stenbiderrogn

      Nem opskrift på lækre blinis fyldt med stenbiderrogn, creme fraiche og finthakket rødløg. Det er en simpel, smuk og velsmagende forret, der smager ekstra godt med et glas bobler til.

      Smugkig på ingredienser
      • 250 ml creme fraiche 18 %
      • 1 rødløg
      • 100 g stenbiderrogn
      • salt
      • 12 blinis pandekager (færdigkøbte eller hjemmelavede)
      • purløg
      • peber
      • citron (i skiver)
      Her er champagnesorbeten serveres sammen med chokoladekage og råsyltede skovbær.
      Champagnesorbet

      Frisk champagnesorbet til f.eks. nytår eller sommerfesten. Nem at lave og kan sagtens laves én eller flere dage i forvejen.

      Smugkig på ingredienser
      • 4 dl vand
      • 2 dl sukker
      • saften fra 1 limefrugt
      • 5 dl champagne eller mousserende vin
      Champagne og gin gør denne drink særligt festlig og velegnet til nytår
      Drinks til nytår

      Sprudlende lækker drink til nytår med både champagne og gin samt appelsin og passionsfrugt, der giver en dejlig frisk smag. Kan bruges både som velkomstdrink og cocktail.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 passionsfrugter
      • 1 1/2 dl appelsinsaft (friskpresset)
      • 1/2 dl gin
      • 2 tsk vaniljesukker (eller mindre, hvis du bruger en sød mousserende vin)
      • isterninger
      • 3 dl champagne eller mousserende vin
      • 1/2 passionsfrugt
      • 2 tandstikker
      • 2 kviste mynte
      • 2 skiver appelsin
      Der er bare ikke noget, der slår sådan en god gammeldags citronfromage
      Mormors citronfromage (den ægte gammeldags)

      En ægte citronfromage lavet efter mormors opskrift, så den bliver super luftig og lækker.

      Smugkig på ingredienser
      • 4 blade husblas
      • 4 æggeblommer
      • 100 g sukker
      • 1 1/2 spsk citronskal
      • 4 æggehvider
      • 3 dl fløde
      • 1 dl citronsaft
      • 3 dl fløde
      • Strimler af citronskal
      Stegemetoden giver et perfekt rosa resultat og super saftigt kød.
      Oksemørbrad på pande

      Se her, hvordan du helt perfekt steger en lækker oksemørbrad på panden. Det delikate kød får masser af smag fra smør, hvidløg og krydderurter.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 oksemørbrad (ca. 400 g)
      • salt
      • peber
      • 2 spsk olie
      • 30 g smør
      • 2 fed hvidløg
      • 3 kviste frisk timian eller rosmarin
      Et fad fyldt med små hjemmelavede blinis pandekager.
      Blinis pandekager

      Denne opskrift på blinis er dejligt nem. Pandekagerne holder sig saftige og luftige – selv dagen efter. De smager skønt med f.eks. laks, rejer, stenbiderrogn eller kaviar, og de udgør en smuk forret.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 dl vand (lunkent)
      • 3 1/2 dl letmælk
      • 15 g gær
      • 1/2 tsk fint salt
      • 1/2 tsk sukker
      • 60 g smør
      • 4 spsk creme fraiche 18 %
      • 100 g fuldkornsmel
      • 150 g hvedemel
      • 3 æggehvider
      • ekstra smør (til stegning af pandekagerne)
      Annonce
      Sprøde kanter og lag på lag kartofler smager helt fantastisk
      Kartofler til oksemørbrad

      Kanongode kartofler til oksemørbrad i form af små kartoffelstakke, der steges super sprøde på alle sider. Fantastisk tilbehør, når det skal være ekstra luksus.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 1/2 kg kartofler (gerne bagekartofler)
      • 75 g smør
      • salt
      • peber
      • 8 kviste timian
      • 1/2 oksebouillonterning
      • 1/2 dl kogende vand
      • 3 spsk olie
      Den smukkeste og nemmeste pynt får man, når man laver koral tuille
      Koral tuille

      De her koral tuille er simpelthen så smukke og perfekt, når der skal gøres ekstra ud af pynten.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 spsk hvedemel
      • 1 dl olie
      • 6 spsk vand
      • 1 knsp salt
      • evt. lidt pastafarve (hvis du vil have en flot farve på korallerne)
      et tårn af kransekage med flag
      Kransekagetårn

      Et kransekagetårn behøver ikke være svært at lave, selvom det ser imponerende flot ud. Her får du en opskrift, der fortæller dig præcis, hvordan du skal gøre.

      Smugkig på ingredienser
      • 250 g flormelis
      • 1 kg marcipan
      • 3 æggehvider (hold 1/6 tilbage til glasuren)
      • ekstra flormelis (til glasur)
      Den lækreste møre oksemørbrad
      Oksemørbrad i sous vide

      Når man tilbereder oksemørbrad i sous vide, kan man være sikker på at få det smukkeste og møreste kød hver gang, og metoden er overraskende nem.

      Smugkig på ingredienser
      • 450 g oksemørbrad
      • smør
      • 3 kviste rosmarin
      • salt
      • peber
      • sous vide maskine
      • 1 vakuumpose (eller anden pose, der kan tåle høje temperaturer)
      Salaten er fyldig og lækker og passer helt vildt godt til oksemørbrad
      Salat til oksemørbrad

      Frisk og lækker salat, der passer rigtig godt til oksemørbrad. Super godt tilbehør til f.eks. nytår, hvor salaten også gerne må være lidt luksus.

      Smugkig på ingredienser
      • 4 rødløg (små)
      • 10 g smør
      • salt
      • peber
      • 200 g grønne bønner
      • 100 g pekannødder eller valnødder
      • 1/2 granatæble
      • 100 g blandet salat
      • 1 håndfuld bredbladet persille
      Den lækre rødvinssauce er klar til at sætte prikken over i'et på en lækker menu med oksemørbrad
      Sauce til oksemørbrad

      Kanongod sauce med masser af smæk på smagen fra rødvin, fond og fløde. En rigtig luksus sauce, der passer rigtig godt til oksemørbrad.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 løg (lille)
      • 1 spsk smør
      • 1 spsk tomatpuré
      • 1 spsk balsamico
      • 4 dl rødvin
      • 2 laurbærblade
      • 3 kviste timian
      • 2 spsk oksefond (koncentreret)
      • 6 dl vand
      • peber
      • 1 dl fløde
      • lidt kulør
      • evt. majsstivelse
      Lidt citron og persille giver både svampepuré og stegte svampe en dejlig smag.
      Svampe tilbehør til oksemørbrad

      Super godt gourmet tilbehør med lækre stegte svampe på en bund af dejlig svampepuré. Helt sikkert de lækreste svampe at servere til godt kød.

      Smugkig på ingredienser
      • 600 g svampe (jeg brugte en blanding af kantareller, østershatte, shitake svampe og brune champignoner)
      • 3 fed hvidløg (store)
      • 2 bdt persille
      • 2 spsk olivenolie
      • 25 g smør
      • saft af 1 citron
      • 5 spsk fløde (til svampepuréen)
      • salt
      • peber
      • evt. lidt citronskal
      En lækker rosastegt oksemørbrad får godt selskab af den gode svampesauce med fond, fløde og balsamico
      Svampesauce til oksemørbrad

      Fantastisk svampesauce med en super god smag og en dejlig cremet konsistens. Vel nok en af de allerbedste saucer, du kan servere til et lækkert stykke oksemørbrad.

      Smugkig på ingredienser
      • 300 g svampe (f.eks. kantareller og brune champignoner)
      • 1 løg (lille)
      • 1 spsk olivenolie
      • 1 spsk smør
      • 1 dl vand
      • 1 spsk oksefond (koncentreret)
      • 1 tsk balsamico
      • 3 kviste timian
      • 3 1/2 dl fløde
      • salt
      • peber
      1. « Forrige
      2. 1
      3. 2
      4. 3
      5. Næste »
      Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

      © HEPHEY ApS 2002-2025