Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Brød - side 2

  • Rugbrød
  • Grydebrød
  • Osteboller & Ostebrød
  • Focaccia
Når franskbrødet bages på bagestålet hjælper det hævningen og giver en flot krumme
Franskbrød på bagestål

Fantastisk franskbrød bagt på bagestål, så det får den lækreste kombination af sprød skorpe og ultra blød og luftig krumme.

Smugkig på ingredienser
  • 8 g gær
  • 1 dl vand
  • 2 dl sødmælk
  • 50 g naturel yoghurt
  • 450 g mel
  • 10 g salt
  • 10 g sukker
  • 30 g smør (stuetemperatur)
  • 2 spsk sødmælk (til pensling)
  • evt. lidt birkesfrø
  • 2 dl vand (kogende, til bagning af brødet)
Fladbrød med sesam, der steges på panden.
Fladbrød på pande med sesamfrø

Lækre fladbrød med sesamfrø, der steges på en tør pande. Brødene er vildt nemme og hurtige at lave, da de hverken skal hæve eller hvile, inden de rulles ud og steges.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g creme fraiche (eller græsk yoghurt)
  • 180 g hvedemel
  • 25 g sesamfrø
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk olie
Friskbagte og gyldne naanbrød med hvidløg er bare lækkert,
Naanbrød med hvidløg

Hjemmelavede friskbagte naanbrød slår købevarianterne med flere længder og er selvskrevne til indiske retter. Her laves de med hvidløg, så de får lidt ekstra smag.

Smugkig på ingredienser
  • 15 g gær
  • 2 dl mælk (lunken)
  • 1 spsk sukker
  • 1 1/2 dl naturel yoghurt
  • 2 spsk smør (smeltet)
  • 1 æg
  • 475 g hvedemel (+ ekstra til udrulning)
  • 1/2 tsk salt
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk smør (smeltet)
  • evt. frisk koriander
Dejligt nybagt yogurtbrød
Yoghurtbrød

Dejligt yoghurtbrød, der er overraskende nemt at lave. Kombinationen af rugmel og yoghurt giver en skøn smag til brødet, der bages i brødform.

Smugkig på ingredienser
  • 2 dl naturel yoghurt
  • 1 dl vand
  • 25 g gær
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk olie
  • 100 g rugmel (fintformalet)
  • ca. 350 g hvedemel
  • fedtstof til at smøre formen
  • 1 æg
Færdigbagte flutes.
Flutes

Hvorfor nøjes med tarvelige købeflutes når man kan lave superlækre hjemmelavede flutes i en fart med denne opskrift.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 800 g mel
  • 5 dl vand
  • 2 1/2 tsk salt
Friskbagt flute.
Flutes - Opskrift på flutes

Lav flutes på ingen tid med denne opskrift. Der skal kun bruges 5 ingredienser.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 750 g mel
  • 2 1/2 spsk olie
  • 1 1/2 spsk salt
Luftigt hjemmelavet foccacia med tomat og fetaost
Foccacia med tomat og feta

Fantastisk hjemmelavet foccacia med tomat og fetaost, som udgør en utroligt god smagskombination. Opskriften er rigtig nem at følge, og der er til mange mennesker.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 9 dl vand
  • ca. 18 dl hvedemel
  • 1 knsp sukker
  • 1 knsp salt
  • 5 spsk olivenolie
  • ca. 10 cherrytomater (små)
  • feta
  • olivenolie
  • flagesalt
Annonce
Lækkert hjemmebagt gulerodsbrød med grahamsmel
Gulerodsbrød

Dejligt saftigt gulerodsbrød, der er nemt at lave og indeholder både revet gulerod og grahamsmel. Brødet bages i en brødform, så det bliver rigtig flot.

Smugkig på ingredienser
  • 6 gulerødder
  • 30 g gær
  • 1 tsk salt
  • 4 spsk honning
  • 2 spsk olie
  • 3 dl vand
  • 150 g grahamsmel eller anden grov mel
  • 450 g hvedemel
  • 1 æg (til pensling)
Brydebrødet i bradepanden.
Brydebrød i bradepande

Det her brydebrød i bradepande smager skønt og har en herlig grov krumme samt et dejligt bid fra de forskellige kerner.

Smugkig på ingredienser
  • 500 g hvedemel
  • 150 g finvalsede havregryn
  • 200 g grahamsmel
  • 1/2 pk tørgær
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 25 g sesamfrø
  • 1 1/2 tsk salt
  • 7 dl vand
  • 2 tsk honning
  • blandede kerner til pynt
Godt hirsebrød
Brød med hirse

Et himmelsk brød med hirse, som højner ernæringsværdien. Brug det til hvad som helst: Til frokostsandwich, som mellemmåltid eller som madbrød.

Smugkig på ingredienser
  • 2 spsk rapsolie
  • 2 spsk creme fraiche
  • 15 g gær
  • 1 tsk salt (fint)
  • 2 1/2 dl vand
  • 2 1/2 dl hirseflager
  • 1 1/2 dl sigtemel
  • ca. 350 g hvedemel
Server det varme flute med lidt smør eller en god tapenade.
Flute med soltørrede tomater

Enkel opskrift på flutes lavet med soltørrede tomater. Et rigtig lækkert madbrød der kan bruges som tilbehør til suppe, salater, grillmad og meget andet.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 750 g mel
  • 1 1/2 spsk salt
  • 1/2 glas soltørrede tomater i olie
Friskbagte gulerodsboller med honning.
Gulerodsboller med æg og honning

Saftige gulerodsboller med æg som gør dem ekstra luftige, honning som giver lidt sødme og solsikkefrø som giver en god struktur.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 50 g gær
  • 5 dl vand (lunkent)
  • 5 gulerødder (revne)
  • 1 håndfuld solsikkekerner (stor)
  • 3 æg
  • 3 spsk honning
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • 700 g hvedemel
  • 200 g grahamsmel
Det kan være nødvendigt med mere mel, for at madbrødet får den rette konsistens.
Hurtigt madbrød

Server et lifligt, hjemmebagt madbrød som tilbehør og løft mange måltider fra det ordinære til det ekstraordinære. Dette er både hurtigt og nemt at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g smør
  • 2 dl mælk
  • 1/2 dl naturel yoghurt
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 1 1/2 tsk tørret rosmarin
  • 350 g hvedemel
  • lidt mælk til pensling
Da jeg bagte speltbrødet skulle det have 45 minutter i ovnen før det var færdigt.
Speltbrød

Det er nemt at bage et sundt speltbrød og man kan selv variere, hvor groft man ønsker brødet skal være. Sundt og velsmagende alternativ til hvedebrød.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 5 dl speltmel
  • 1 dl sesamfrø eller solsikkefrø
  • 3 tsk bagepulver
  • 1 tsk havsalt
  • 1 1/2 dl A38
  • 1 1/2 dl vand (kogende)
  • evt. græskarkerner
Et lækkert og sundere alternativ til f.eks. pølsehorn.
Bodils fyldte horn (24 stk.)

Dejlige fyldte horn med champignon og kød, som er gode til en skovtur eller madpakke.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 2 dl skummetmælk
  • 25 g gær
  • 1/2 dl olie
  • 50 g knækkede hvedekerner
  • 350 g mel
  • 1 tsk salt
  • 250 g champignoner
  • 200 g skinke (eller oksekød, kalkun eller rejer)
  • 50 g revet ost (letvægter)
  • oregano
  1. « Forrige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025