Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Bageopskrifter - Gode bageopskrifter

Opskrifter på brød, kager og andet bagværk. Vi har samlet de bedste bageopskrifter. F.eks. boller, chokoladekage og andre lækre sager.

  • Boller
    • Grovboller
    • Fastelavnsboller
    • Gulerodsboller
    • Boller med havregryn
    • Osteboller & Ostebrød
  • Brød
    • Rugbrød
    • Grydebrød
    • Osteboller & Ostebrød
    • Focaccia
  • Dej
  • Scones
  • Pizzasnegle
  • Bagestål opskrifter
  • Vafler
  • Pølsehorn
  • Kanelsnegle
Et dejligt stykke kringle
Farmors kringle

Kringle er klassisk dansk bagværk, som alle kan lave med denne skønne opskrift. Bages ved 200 grader i 10-15 minutter.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • 200 g smør
  • 300 g mel
  • 2 æg
  • 125 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g marcipan
  • æg eller mælk eller kaffe
  • perlesukker
  • mandelsplitter eller hakkede nødder
Mel og vand er alt hvad der skal bruges til fodring af surdejen.
Fodring af surdej

God guide til, hvordan du bedst fodrer din surdej både til bagninger og for at holde den aktiv og i live.

Smugkig på ingredienser
  • 75 g surdej (den gamle modne surdej)
  • 50 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 25 g rugmel (økologisk og friskt)
  • 75 g vand (lunt - ca. 25-26 grader)
En hvedesurdej er god at bruge i helt lyst bagværk f.eks. ciabattaboller eller franskbrød.
Hvedesurdej

Nem guide til at lave din helt egen hvedesurdej, der kan bruges til at bage de lækreste sager.

Smugkig på ingredienser
  • 75 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 75 g vand (lunt)
  • 75 g surdej (opstartssurdejen)
  • 75 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 75 g vand (lunt)
Hvis opstarten af surdejen forløber helt rigtigt, skal du nok ende med en sprudlende surdejs starter.
Opstart af surdej

God vejledning til opstart af surdej, så du kan få en sprudlende aktiv og bageklar surdej.

Smugkig på ingredienser
  • 75 g vand (lunt)
  • 25 g rugmel (økologisk og friskt)
  • 50 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 75 g surdej (opstartssurdej)
  • 25 g rugmel (økologisk og friskt)
  • 50 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 75 g vand (lunt)
Der er masser af lækkert kyllingefyld i de gyldne pirogger.
Pirogger med kylling

Virkelig gode pirogger med kylling, lidt grønt og cremet flødeost samt sprødstegt bacon. En rigtig vinderkombination.

Smugkig på ingredienser
  • 30 g smør
  • 20 g gær
  • 2 1/2 dl mælk eller vand
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk sukker
  • 425 g hvedemel (og lidt ekstra til udrulning)
  • 300 g kyllingefilet
  • evt. 200 g bacontern
  • evt. olie til stegning
  • 250 g peberfrugt eller spinat eller en blanding (hvis du bruger ren spinat, skal du bruge den halve mængde)
  • 300 g flødeost eller hvidløgsost
  • 150 g revet ost
  • 1 æg eller lidt mælk eller vand til pensling
Du kan blive klogere på, hvordan du laver en boblende og frisk surdej
Surdej - se hvordan man laver surdej

Rigtig god guide til, hvordan du laver din egen surdej, så den kan bruges til bagning.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 25 g rugmel (økologisk og friskt)
  • 75 g vand (lunt)
  • 75 g surdej (opstartssurdejen)
  • 50 g hvedemel (økologisk og friskt)
  • 25 g rugmel (økologisk og friskt)
  • 75 g vand (lunt)
Hjemmebagte marcipankiks med lakrids.
Marcipankiks

Lækre og sprøde marcipankiks - gode som snacks eller et lille mellemmåltid. Kan laves med eller uden lakrids.

Smugkig på ingredienser
  • 1 dl sukker
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl havreklid
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl solsikkekerner
  • 3 spsk mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 200 g marcipan
  • 1 æg
  • 1 1/2 dl flydende margarine
  • 5 tsk lakridspulver
Annonce
Tærtedejen inden den rulles ud.
Grov tærtebund

En lidt sundere variation af en lækker tærtebund, som laves med en blanding af almindeligt hvede- og fuldkornshvedemel. Nem at lave og god for hjertet.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g hvedemel
  • 50 g fuldkornshvedemel el. havreklid
  • 1/4 tsk salt
  • 125 g smør el. planteolie
  • 3 1/2 spsk vand
Lækre muffins med marcipan.
Marcipanmuffins

Disse lækre muffins med marcipan har en helt særlig lækker smag og konsistens. Snyd ikke dig selv for denne fantastiske opskrift.

Smugkig på ingredienser
  • 250 g smør eller margarine
  • 250 g marcipan
  • 8 æggehvider
  • 250 g flormelis
  • 1 vaniljestang
  • 150 g hvedemel
  • 150 g chokolade eller nougat
Gode og sunde boller, der er nemme at lave. Bemærk at de skal hæve længe.
Gulerodsboller

Server nybagte gulerodsboller som morgenmadsboller i weekenden, som et sundere alternativ til fødselsdagsboller eller giv børnene dem med i madpakken.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 3 1/2 gulerødder
  • 50 g gær
  • 2 1/2 dl vand (lunkent)
  • 1 3/4 dl fromage frais
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 3/4 dl hvedeklid elller fuldkornshvedemel
  • 3/4 dl havregryn
  • 3/4 dl durummel
  • hvedemel (nok til at gøre dejen sammenhængende, men stadig blød)
Det er nemt at lave din egen pizzadej. Og du bestemmer selv fyldet på din pizza.
Pizzadej

Hjemmelavet pizza smager bare bedre! Lav din egen lækre pizzadej med vores populære opskrift. Opskriften er let og yderst velsmagende.

Smugkig på ingredienser
  • 225 g mel
  • 25 g gær
  • 2 spsk olie
  • salt
  • 1 1/2 dl vand (lunkent)
En bageplade med gode boller.
Chokoladeboller

Chokoladeboller er populære hos alle aldersgrupper. I denne opskrift er de lavet med fuldkornsmel og mørk chokolade.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk sukker
  • lidt salt
  • 1/2 dl fuldkornsmel
  • 3 dl sigtemel
  • 6 dl hvedemel
  • 150 g mørk chokolade
Gulerodskagen har et dejligt strejf af citronsmag.
Gulerodskage med Flødeost

En lækker gulerodskage med flødeost. Opskriften er let at lave og sikrer dig en helt særlig smagsoplevelse.

Smugkig på ingredienser
  • 2 æg
  • 200 g rørsukker
  • 1 dl olie
  • 150 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver
  • 2 tsk citronsaft (presset)
  • lidt salt
  • 3 tsk kanel
  • 3 1/2 dl gulerødder (revet)
  • ca. 2 dl rosiner
  • 70 g valnødder (hakket)
  • smør til smøring af kageform
  • 125 g Philadelphia (kan fint være light)
  • lidt citronsaft
  • 1 1/2 dl flormelis
De lækre rabarberhorn med drys af sukker og mandler
Rabarberhorn

Kanongode rabarberhorn med det lækreste marcipanfyld og dejlige rabarbertern - en helt uimodståelig kombination, der smager af sommer og sol.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g smør
  • 1 1/2 dl kærnemælk
  • 20 g gær
  • 1 æg
  • 25 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 350 g hvedemel (+ lidt ekstra til udrulning)
  • 75 g rabarber
  • 1 spsk sukker
  • 75 g marcipan
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør (blødt)
  • evt. 50 g hvid chokolade
  • 1 æg til pensling
  • evt. mandler (hakkede)
  • evt. sukker
Dejlige hjemmelavede kanelsnegle.
Kanelsnegle med marcipan

Kanelsnegle smager godt men kanelsnegle med marcipan smager ekstra godt. Prøv opskriften.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 12 dl mel
  • 1 1/2 dl sukker
  • 125 g smør
  • 50 g marcipan
  • 50 g kanelsukker
  • 50 g smør
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025