Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Vegetarmad - side 6

  • Linser
  • Vegetar forretter
  • Vegetarfrikadeller
    Selvom de er lavet af rodfrugter, ligner de næsten traditionelle frikadeller.
    Rodfrugtfrikadeller

    Rodfrugtfrikadeller bliver aldrig kedelige; smagen kan nemt varieres med krydderier eller andre typer rodfrugter. Server som tilbehør eller vegetarisk hovedret.

    Smugkig på ingredienser
    • 500 g kogte rodfrugter (f.eks. kartofler, selleri, jordskokker)
    • 1/2 løg (revet)
    • 1 1/2 dl havregryn
    • 1 æg
    • 2 spsk mel
    • 2 1/2 tsk salt
    • peber
    • fedtstof til stegning (gerne en blanding af olie og smør)
    Blomkålssalaten toppes med de knasende granatæblekerner.
    Salat med bagt blomkål og granatæble

    Super spændende salat med bagt blomkål og granatæble, som serveres med en dejlig cremet dressing, der giver et kølende modspil til de varmende krydderier.

    Smugkig på ingredienser
    • 1/2 spsk salt
    • 1 spsk spidskommen
    • 1 tsk koriander
    • 3 spsk olivenolie
    • 3/4 spsk citronsaft
    • 2 fed hvidløg
    • 1 blomkål
    • 50 g blandet salat
    • 1 granatæble
    • 1 fed hvidløg (lille)
    • 200 g naturel yoghurt
    • 1 tsk citronsaft
    • 1 spsk mynte
    • 1 bdt persille
    • salt
    • peber
    Sommerpasta er en ret alle kan lave og alle vil nyde.
    Sommerpasta

    Sommerpasta er perfekt til de dage, hvor du ikke gider stå i køkkenet og svede i timevis. Simpel, god og mættende hverdagsret. Også vegetarer kan være med.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 6 spsk olivenolie
    • 2 ds hakkede tomater
    • 1 spsk tørret timian
    • 20 sorte oliven uden sten
    • 250 g pasta
    • 1/2 tsk sukker (kan udelades)
    • salt
    • peber (friskkværnet)
    • 1/2 potte frisk basilikum
    • 3 spsk revet parmesanost
    Sprøde spinatpirogger med parmesan.
    Spinatpirogger

    Butterdej fyldt med bl.a. spinat, parmasanost, citronsaft og sherry. Server med en god salat eller brug dem i madpakken.

    Smugkig på ingredienser
    • 1 pk frossen butterdej
    • 300 g spinat
    • 1 spsk olivenolie
    • 1 fed hvidløg
    • 1 spsk tør sherry
    • 1/2 citron
    • 1 dl parmesanost
    • 1 æg
    • 1/2 tsk salt
    • peber
    En færdig tartelet med fyld til vegetarer
    Tarteletter til vegetar

    Tarteletter med fyld til vegetarer smager helt fantastisk. Kombinationen af det cremede fyld, de sprøde tarteletskaller og de friske grøntsager gør retten enormt lækker.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 løg
    • 4 gulerødder
    • 6 stilke bladselleri
    • 1 terning grøntsagsbouillon
    • 1 l vand
    • 2 dl frosne ærter
    • 1 bdt asparges
    • 1 spsk smør
    • 1 spsk hvedemel
    • salt
    • peber
    • evt. dild (til pynt)
    Smuk anretning af caprese salat, der ligner et pindsvin
    Vandmelon-pindsvin med tomat og mozzarella

    Det her vandmelon-pindsvin er en super festlig måde at servere spyd på. Her er det spyd med tomat, mozzarella og frisk basilikum – en klassisk caprese i tapasform.

    Smugkig på ingredienser
    • 30 cherrytomater
    • 30 mini mozzarellakugler
    • 60 blade frisk basilikum
    • 1/2 vandmelon
    • 30 spyd
    Et stykke vegansk gulerodskage med citronglasur.
    Vegansk gulerodskage

    Opskrift på en svampet vegansk gulerodskage som har en dejlig smag af nødder, krydderier og citron. Kagen er lavet uden mælk, æg og andre animalske produkter.

    Smugkig på ingredienser
    • 4 dl mel
    • 1 dl havregryn
    • 200 g mørk muscovadosukker eller brun farin
    • 2 tsk bagepulver
    • 1 tsk natron
    • 1 tsk vaniljesukker
    • 1 tsk salt
    • 4 tsk kanel
    • 1 tsk kardemomme
    • 150 g hasselnødder
    • 1 dl sojamælk
    • 1/2 dl olie
    • 5 gulerødder
    • 3 spsk æblemos
    • 1 dl appelsinjuice
    • flormelis
    • saft og revet skal fra 1 økologisk citron
    • vand
    Annonce
    Retten med ost på toppen
    Vegetarisk fyld til mexicanske pandekager

    Mexicanske pandekager smager overraskende lækkert med vegetarisk fyld. Den krydrede smag i fyldet akkompagneres af søde majs og lækker smeltet ost.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 løg
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk olie
    • 2 peberfrugter
    • 2 dl majs
    • 1 ds kidneybønner
    • 3 dl salsa
    • 1 spsk spidskommen
    • 2 spsk jalapeños
    • salt
    • peber
    • 50 g revet cheddarost
    • evt. 1 håndfuld frisk koriander eller persille til pynt
    Retten serveres med avocado og forårsløg på toppen.
    Vegetarisk ret med quinoa

    Virkelig nem vegetarisk ret med quinoa og en lækker blanding af majs, bønner og andre mexicansk inspirerede ingredienser. Alt sammen tilberedt i én gryde og serveret med avocado og forårsløg på toppen.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 2 fed hvidløg
    • 2 spsk jalapeños (hakket)
    • 1 spsk olie
    • 2 1/2 dl quinoa
    • 2 1/2 dl grøntsagsbouillon
    • 2 dl frosne majs
    • 1 ds kidneybønner
    • 1 tsk spidskommen
    • salt
    • peber
    • evt. chilipulver efter smag
    • evt. 1 ds hakkede tomater
    • 1 bdt forårsløg
    • evt. 1 håndfuld frisk koriander
    • 2 avocadoer
    • saften fra 1 limefrugt
    Græsk inspireret salat med aubergine og tzatziki.
    Bagt aubergine

    Lækker, græsk salat med bagt aubergine, cherrytomater og tzatziki. Velegnet som let forret eller tilbehør til andre retter.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 1 aubergine i cirka ½ cm skiver
    • 10 cherrytomater (i halve)
    • 1 håndfuld rucola (lille)
    • 1 dl græsk yoghurt (eller en mere fedtfattig, evt. fromage frais)
    • 1/3 agurk (revet og vredet)
    • 2 fed hvidløg (presset)
    • salt
    Suppen kan evt. blendes med halvdelen af blomkålen for at få en mere cremet konsistens.
    Blomkålssuppe – Opskrift på blomkålssuppe

    Prøv denne blomkålssuppe og det bliver nemt at servere en både sund og lækker, cremet suppe. Den kan enten laves til forret eller en let hovedret med noget godt brød til.

    Smugkig på ingredienser
    • 400 g blomkål
    • 12 dl vand
    • 1/2 tsk salt
    • 1 porre
    • 2 spsk margarine
    • 1 tsk tørrede krydderurter
    • 4 1/2 spsk mel
    • 1 tsk bouillon
    • 1/2 løgpulver
    • 1 1/2 dl fløde
    Lækkert og dekorativt.
    Bruchetta med pesto

    Lækker opskrift på bruchetta med pesto og tomatfyld med masser af smag.

    Smugkig på ingredienser
    • 5 tomater
    • 1 håndfuld persille
    • 2 fed hvidløg
    • 1 spsk olivenolie
    • salt
    • peber
    • 4 skiver brød
    • 4 tsk pesto
    De dejlige citronpandekager er her klar til servering.
    Citronpandekager med fyld

    Citronpandekager med fyld er en let og lækker anretning der snildt kan bruges som aftensmad.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 1/2 dl mel
    • 2 æg
    • 1 dl mælk
    • 1 dl fløde
    • skal fra 1/2 citron (revet)
    • 50 g smør (smeltet)
    • 1/2 hoved broccoli
    • 200 g revet ost
    • 2 spsk dild (hakket)
    • 2 tomater
    Stegte, sprøde edamamefrikadeller er dekorative på middagsbordet.
    Edamamefrikadeller

    Skønne og sunde edamamefrikadeller, som er nemme at lave og velegnede både som lun hovedret, hvor de kan serveres med det meste tilbehør og kolde i madpakken.

    Smugkig på ingredienser
    • 400 g edamamebønner (pillet ud af bælg)
    • 2 spsk rasp
    • 1 æg
    • 1 tsk salt
    • 1 tsk peber
    • olie til stegning
    Gazpacho med agurketern på toppen.
    Gazpacho suppe

    En kold suppe som Gazpacho kan passende serveres om sommeren som en lækker forret eller frokostret.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 1 1/2 peberfrugt
    • 1/2 løg
    • 1 fed hvidløg
    • 1/2 agurk
    • 7 tomater (saftige)
    • olivenolie
    • balsamico
    • salt
    • evt. brød uden skorpe
    1. « Forrige
    2. 1
    3. 2
    4. 3
    5. 4
    6. 5
    7. 6
    8. 7
    9. Næste »
    Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

    © HEPHEY ApS 2002-2025