Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Dansk mad - side 9

  • Egnsretter
    • Sønderjysk
  • Syltning
  • Smørrebrød
  • Gammeldags mad
  • Tarteletter
En god måde at bruge sine ribs på.
Rysteribs

Rysteribs er et dejligt tilbehør til gode danske kødretter som f.eks. frikadeller. Den rigtige blanding af sødt og surt giver en fantastisk smag.

Smugkig på ingredienser
  • 200 g ribs
  • 100 g sukker
Rødkål med æbler

Sådan laver du en god rødkål til en julefrokost eller en flæskesteg.

Smugkig på ingredienser
  • 1 hoved rødkål
  • 20 g smør
  • 2 æbler (cox orange el. Belle de boskop)
  • 1/2 dl vand
  • salt
  • sukker
  • eddike
  • ribssaft
Tykmælk

En god opskrift på tykmælk, hvis du helst vil lave det selv eller ikke kan få det i butikken.

Smugkig på ingredienser
  • 1 l sødmælk
  • 1 1/2 dl kærnemælk
  • 1 dl piskefløde
Fedtfattige æbleskiver

En fedtfattig variant af de klassiske æbleskiver man får ved juletid. Server lune med creme fraiche og æblemost.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 4 dl mel
  • 1 tsk citronessens
  • 1/2 tsk natron
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 4 dl A38
  • 3 æg
  • 50 g margarine (smeltet)
  • æblemost
  • creme fraiche
Gærpandekager

En gammel dansk opskrift på pandekager, der bliver lavet med gær. Det giver en anden struktur til pandekagerne, så de kan holde sig i længere tid.

Smugkig på ingredienser
  • mælk
  • 1 spsk gær
  • hvedemel
  • salt
  • fedtstof (til stegning)
Rødgrød med fløde

Det er meget nemt at lave rødgrød med fløde på trods af det for udlændinge så svære navn.

Smugkig på ingredienser
  • 1 l rød saft (opblandet)
  • nogle friske bær (f.eks. brombær, jorbær eller hindbær)
  • 2 spsk kartoffelmel
  • fløde
  • mælk
Semuljegrød

Let og ligetil opskrift på semuljegrød med mælk, der serveres med kanel, sukker og smørklat. Grøden er billig og nem at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 2 kopper semuljegryn
  • 2 1/2 l mælk
  • meljævning
  • salt
  • smør
  • sukker
  • kanel
Skipperlabskovs

En rigtig dansk klassiker opskrift med skært kød af enten okse, kalv eller lam og kartofler. Skal stå og snurre en times tid under låg.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g skært oksekød (eller kalv/lam)
  • 750 g kartofler
  • 2 løg (store)
  • 1 tsk peberkorn
  • 4 laurbærblade
  • 7 dl bouillon
  • purløg (elller persille)
  • smør
  • salt
  • peber (friskkværnet)
Forloren hare med hakket oksekød og lammekød

Anderledes opskrift på forloren hare med hakket oksekød og lammekød, og en god sauce til og baconskiver på.

Smugkig på ingredienser
  • 350 g hakket oksekød
  • 250 g hakket lammekød
  • 3 spsk fløde
  • 2 æg
  • 60 g bacon
  • 1 dl rasp
  • salt
  • peber (friskkværnet)
  • 3 dl fløde
  • 2 tsk majsstivelse
  • rønnebærgelé eller ribsgele
  • tomatpuré
  • salt
  • peber
Fedtfattige flødekartofler

Dejlige flødekartofler med skummetmælk og mager ost smager fremragende.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 1 kg kartofler
  • 2 porrer
  • 2 dl skummetmælk
  • 2 dl revet ost (mager)
  • salt
  • peber
Finskbrød med mandler

De lækreste finskbrød, der er dejligt sprøde og har en skøn topping af sukker og knasende mandler.

Smugkig på ingredienser
  • 250 g smør
  • 390 g mel
  • 115 g rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • ca. 60 g mandler
  • ca. 40 g rørsukker (el. perlesukker)
  1. « Forrige
  2. 1
  3. …
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025