Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Dansk mad - side 7

  • Egnsretter
    • Sønderjysk
  • Syltning
  • Smørrebrød
  • Gammeldags mad
  • Tarteletter
Lækre frikadeller med havregryn
Frikadeller med havregryn

Vores populære opskrift på frikadeller med havregryn er sund og velsmagende. Et sikkert hit for alle aldersgrupper.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 200 g kylling (hakket)
  • 200 g hakket kalvekød
  • 200 g hakket svinekød
  • 2 æg
  • 4 spsk havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 forårsløg (finthakket)
  • 1/4 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • persille
  • salt
  • peber
  • olie (til stegning)
  • lidt smør (til stegning)
Her er frikadellerne og den stuvede kål serveret sammen med bagte rodfrugter.
Frikadeller med stuvet spidskål

God traditionel dansk mad. Frikadeller og stuvet spidskål som mormor lavede det.

Smugkig på ingredienser
  • 2 løg
  • 1 kg hakket svine- og kalvekød
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • smør
  • olie
  • 1 hoved spidskål
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
Lækker kyllingesteg på gammeldags manér.
Gammeldags kyllingesteg i gryde

Saftig og mør kyllingesteg, der laves i en gryde på gammeldags manér og serveres med kartofler, brun sovs og evt. agurkesalat. En klassiker, der bare smager helt fantastisk.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kylling
  • salt
  • 25 g smør
  • ca. 1 dl vand
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk mel
  • 1 dl vand
  • salt
  • peber
  • kulør
Cremet hønsesalat med sprøde bacontern og fintklippet purløg.
Hønsesalat med skyr

God opskrift på lækker hønsesalat med champignon, asparges og skyr, som gør den lidt lettere - både mht. smag og kalorier. Der er dog stadig sprød bacon på toppen, så helt fedtfattig er den ikke.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g kylling (kogt eller stegt - jeg brugte kyllingebryster)
  • 400 g champignoner
  • 200 g bacontern
  • 400 skyr
  • 2 spsk dijonsennep
  • evt. 2 spsk mayonnaise
  • 150 g hvide asparges på glas
  • evt. salt
  • peber
  • 1 bdt purløg
Ingen julefrokost uden gode danske frikadeller.
Julefrokost menuer

Frikadeller og æbleflæsk er oplagte kandidater til julefrokosten. Hvorfor ikke servere begge dele? Her optræder de på simpel og overskuelig vis side om side.

Smugkig på ingredienser
  • mælk
  • 1/2 tsk peber
  • 1/2 kg hakket svine- og kalvekød
  • 1 æg
  • 1 løg (stort)
  • 2 spsk mel
  • 3 tsk salt
  • salt
  • peber
  • lidt sukker
  • 2 løg
  • 10 skiver flæsk (let saltet)
  • 750 g æble
Den lækreste cremede kyllingefrikassé med skønne grøntsager.
Kyllingefrikassé med asparges

Fantastisk kyllingefrikassé med asparges samt ærter og porrer, der giver masser af dejlig smag. Den lækre cremede sovs med krydderurter og fløde binder det hele sammen på perfekt vis.

Smugkig på ingredienser
  • 9 dl vand
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 2 porrer (se hvad du kan bruge overskydende porrer til)
  • 3 kyllingefileter
  • 2 1/2 dl hvidvin
  • 60 g smør
  • 4 spsk mel
  • 2 dl fløde
  • 1 1/2 dl ærter
  • 1 bdt grønne asparges
  • 1 bdt persille
  • 1/2 bdt kørvel
  • salt
  • peber
  • citronsaft
Millionbøf med kartoffelmos og syltede rødbeder.
Opskrift på Millionbøf

Vores populære opskrift på klassisk millionbøf, der er super velsmagende og mega nem at bikse sammen. Et sikkert hit hos såvel store som små.

Smugkig på ingredienser
  • 1 løg (stort)
  • 3 spsk smør
  • 500 g hakket oksekød
  • evt. 1 tsk tomatpuré (kan undlades)
  • 4 dl vand
  • 1 terning oksebouillon
  • 1/2 dl fløde (kan undlades)
  • salt
  • peber (friskkværnet)
  • mel
  • vand
  • kulør
Annonce
Rabarberflæsk dekorativt drysset med grøn persille.
Rabarberflæsk

Laves ligesom æbleflæsk - blot med rabarber. Rabarberflæsk har en god balance mellem det syrlige og søde, det bløde og sprøde.

Smugkig på ingredienser
  • 300 g flæsk i skiver (også kaldet svinebryst)
  • salt
  • 250 g rabarber
  • evt. 1 løg
  • 4 spsk sukker
  • peber
  • 1/2 bdt persille
Skøn spidskålssalat fyldt med sprød bacon og søde æbler.
Spidskålssalat med bacon og æble

Virkelig simpel spidskålssalat med en lækker kombination af sprød bacon, søde æbler og en skøn mormordressing.

Smugkig på ingredienser
  • 2 dl fløde
  • 3 spsk citronsaft
  • 3 tsk sukker
  • 200 g bacon
  • 1 spidskål
  • 1 æble
  • citronsaft
Spidskål og fløde i skøn forening.
Stegt spidskål med fløde

Ligesom stuvet spidskål - bare nemmere. Her steges kålen hurtigt før fløden blandes i. Godt tilbehør til alt fra fiskefrikadeller til gammeldags dansk mad.

Smugkig på ingredienser
  • 1/2 hoved spidskål
  • 1 spsk smør
  • 1 tsk majsstivelse
  • 2 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber
Den stuvede rødkål har en flot, lilla kulør.
Stuvet rødkål

Nem opskrift på stuvet rødkål, hvor kålen ikke skal koges først, som mange andre opskrifter ellers siger.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g rødkål
  • 2 dl madlavningsfløde eller kaffefløde
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
Lækre tarteletter med fyld af en hel kogt kylling og asparges.
Tarteletter med hel kylling

Skøn og klassisk opskrift på tarteletter, hvor der koges en hel kylling sammen med en masse friske grøntsager, der alt sammen giver smag til det lækre fyld.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kylling (1600 g)
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 2 gulerødder
  • 1 knoldselleri (lille)
  • vand (til kyllingen er dækket)
  • 1 spsk salt
  • 50 g smør
  • 2 spsk mel med top
  • 1 ds aspargessnitter
  • 4 dl fond (fra gryden med kyllingen)
  • salt
  • peber
  • 12 tarteletter
En færdig tartelet med fyld til vegetarer
Tarteletter til vegetar

Tarteletter med fyld til vegetarer smager helt fantastisk. Kombinationen af det cremede fyld, de sprøde tarteletskaller og de friske grøntsager gør retten enormt lækker.

Smugkig på ingredienser
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 6 stilke bladselleri
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 1 l vand
  • 2 dl frosne ærter
  • 1 bdt asparges
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • evt. dild (til pynt)
Med flødeskum på toppen som det sig hører til.
Æblekage med kanel, makroner og æblekagerasp

En god, klassisk æblekage med kanel, makroner, æblekagerasp og piskefløde. Super lækkert.

Smugkig på ingredienser
  • 2 æbler (store)
  • 1 tsk kanel
  • 2 spsk vand
  • 8 makroner
  • 50 g æblekagerasp (køb det færdigt eller lav det selv)
  • fløde
Lækkert til kødretter
Flødekartofler

Flødekartofler er en traditionel dansk ret, der smager fantastisk som tilbehør til forskellige kødretter. Elsket af både gamle og unge. Vores opskrift er nem at følge.

Smugkig på ingredienser
  • 2 kg kartofler
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 4 tsk groft salt
  • peber (friskkværnet)
  • 7 dl piskefløde
  1. « Forrige
  2. 1
  3. …
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2023