Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Vegetarmad - side 5

  • Linser
  • Vegetar forretter
  • Vegetarfrikadeller
    Lækre fyldte champignoner med masser af ost og hvidløg, der lige er kommet ud af ovnen
    Fyldte champignon med hvidløg og ost

    Formidable fyldte champignon med hvidløg, ost, valnødder og andre dejlige ingredienser, der alle er med til at give en utrolig skøn smag.

    Smugkig på ingredienser
    • 300 g champignoner
    • olivenolie (til pensling)
    • 1 rødløg (á ca. 100 g)
    • 2 fed hvidløg
    • 40 g valnødder
    • 15 g smør
    • 1 spsk olivenolie
    • 75 g parmesanost
    • salt
    • peber
    • evt. frisk timian (eller oregano)
    • 25 g rasp
    • evt. persille
    De flotte, bagte squash er klar til servering.
    Fyldte squash med feta (vegetar)

    Så nemt er det, at lave fyldte squash med feta. Retten er vegetarisk, men har så meget smag, at kødspisere også vil elske den.

    Smugkig på ingredienser
    • 3 squash
    • 1 løg eller rødløg
    • 200 g tomater
    • 100 g oliven uden sten
    • 150 g feta
    • oregano
    • peber
    Lækker gazpacho lavet på dåsetomater
    Gazpacho med dåsetomater

    Denne skønne gazpacho laves på dåsetomater, og det kan man sagtens gøre. Den får sin smukke røde farve fra tomater og peberfrugt, og den er dejlig frisk og fyldig i smag og konsistens.

    Smugkig på ingredienser
    • 4 skiver franskbrød
    • 2 ds flåede tomater
    • 1 agurk
    • 2 fed hvidløg
    • 1 rød peberfrugt
    • 2 spsk olivenolie
    • salt
    • peber
    • 18 creme fraiche 18 %
    • balsamico glaze
    • persille (Frisk)
    Gyldne glaserede løg er lækkert tilbehør til f.eks. kødretter eller vegetarmad.
    Glaserede løg, kolde

    Det tager ikke mange minutter at lave glaserede løg og så har du et lækkert tilbehør til f.eks. krebinetter, bøffer eller vegetarretter.

    Smugkig på ingredienser
    • 8 løg
    • 3 spsk olie
    • salt
    • 2 tsk vineddike
    • 1 dl vand
    • 1 tsk honning
    Retten er dejligt fyldig, så den både kan bruges som vegetarisk hovedret eller som tilbehør til kød.
    Grøntsagsfad med quinoa

    Super enkelt og lækkert grøntsagsfad med quinoa, hakkede tomater og smeltet ost på toppen. Perfekt som tilbehør eller vegetarisk hovedret.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 1/2 dl quinoa
    • 1 terning grøntsagsbouillon
    • 3 1/2 dl vand (kogende)
    • 1/2 dl soltørrede tomater (hakkede)
    • 1 ds hakkede tomater
    • 2 fed hvidløg
    • 125 g bønner
    • 1 rødløg
    • 1 gul peberfrugt
    • 1 squash
    • 1 1/2 spsk frisk basilikum
    • 1 tsk frisk oregano
    • 2 tsk groft salt
    • peber
    • 1 kugle mozzarella ost
    Hummus med avocado, koriander og en let, creamy tekstur.
    Hummus med avocado og koriander

    Hummus med avocado og koriander er nemt at lave og utroligt alsidigt. Server den som prægtigt tilbehør til middagen, som sund dip eller anvend som smørepålæg.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 ds kikærter (ca. 240 g. i drænet vægt)
    • 3 fed hvidløg
    • 1/2 avocado
    • 3 spsk limesaft
    • 3/4 dl olivenolie
    • frisk koriander
    • 1 1/2 tsk citronpeber
    • salt
    • peber
    Cremet humus
    Humus med kidneybønner

    Humus lavet med kidneybønner i stedet for kikærter. Den har en flot lilla farve og er rigtig god som pålæg eller dip.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 2 ds kidneybønner
    • 1 spsk olie
    • saft fra 1 citron
    • 2 fed hvidløg
    • 2 tsk tahin
    • 1 tsk cayennepeber
    • 1/2 bdt koriander
    • 1 tsk groft salt
    Annonce
    Kartoffelcurry serveret med brune ris.
    Indisk kartoffelcurry

    Vegetarisk kartoffelcurry med spinat og en tilpas krydret sauce (ikke stærk). Kan også sagtens spises, selvom du ikke er vegetar.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 2 løg
    • 1 fed hvidløg
    • 1 kg kartofler
    • 4 spsk smør
    • 2 spsk karry (mild)
    • 1 spsk stødt koriander
    • 1 spsk spidskommen
    • 1 spsk gurkemeje
    • 4 dl vand
    • 1 ds hakkede tomater
    • 100 g spinat
    • 2 dl naturel yoghurt
    • salt
    • evt. majsstivelse til jævning
    Indbydende kartoffelgratin med grønne porrer og en gylden overflade.
    Kartoffelgratin med porre

    Kartofler og porre er en klassisk kombination som altid fungerer, også i denne kartoffelgratin. Den kan både serveres som tilbehør eller hovedret.

    Smugkig på ingredienser
    • 4 bagekartofler (eller store kartofler)
    • 3 æg
    • 100 g ricotta eller mascarpone
    • 1 dl fløde
    • citronsaft
    • 1 porre
    • 1 løg
    • 50 g revet ost
    Sprøde kålwraps fyldt med hummus og grøntsager
    Kålwraps – vegetar

    Sunde og nemme vegetar kålwraps, der er fyldt med cremet hummus, sprød peberfrugt, søde majs og frisk persille. De er både lækre og dejligt mættende!

    Smugkig på ingredienser
    • 1 ds kikærter
    • 1 fed hvidløg
    • 3 spsk tahin
    • 1 spsk citronsaft
    • spidskommen
    • salt
    • peber
    • 6 blade spidskål
    • 1 rød peberfrugt
    • 6 spsk majs
    • persille (evt. bredbladet) eller koriander
    • 1 håndfuld cashewnødder eller peanuts (hakkede)
    Skøn lasagne med champignon, fløde og ost.
    Lasagne med champignon

    Skøn og cremet lasagne fyldt med champignon i flødesovs, der giver en lækker smag. Lasagnen indeholder to slags ost, så den mætter dejligt, selvom der ikke er kød i.

    Smugkig på ingredienser
    • 500 g champignoner
    • olie
    • 1 løg
    • 1 fed hvidløg
    • 1/4 l fløde
    • 5 kviste timian
    • 1/2 bouillonterning
    • salt
    • peber
    • 180 g lasagneplader
    • 150 g revet ost
    • 200 g hytteost
    Meget smuk vegetarisk forret med bolsjebeder og avocadocreme
    Lækker vegetarisk forret

    Skøn vegetarisk forret med lynsyltede bolsjebeder, fintskårne radiser og en dejlig creme med avocado og dild. Retten er festlig, lækker og overraskende nem at lave.

    Smugkig på ingredienser
    • 2 avocadoer
    • 1/2 dl creme fraiche 18 %
    • 1/2 citron
    • 1/2 bdt frisk dild
    • salt
    • peber
    • 8 bolsjebeder (eller rødbeder)
    • 5 dl vand
    • 60 g sukker
    • 2 spsk hvidvinseddike
    • 8 radiser
    • frisk timian
    • frisk dild
    • balsamicocreme (hjemmelavet eller f.eks. fra Monini eller TapaZ, der kalder det Balsamico Glaze)
    • olivenolie
    • havsalt (f.eks. Maldon salt)
    Den nemme blomkålssuppe har en utroligt dejlig, cremet konsistens
    Nem blomkålssuppe

    Lækker og utrolig nem blomkålssuppe, der blot kræver fem ingredienser. Suppen blendes, så den får en lækker cremet konsistens.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 3 løg
    • 1 blomkål (stort)
    • 1 l vand
    • 2 hønsebouillonterninger
    • salt
    • peber
    • Evt. bacon
    • Evt. purløg
    Dejligt cremet suppe
    Porresuppe

    Let opskrift på en klassisk, cremet porresuppe. Særligt velegnet til de kolde dage.

    Smugkig på ingredienser
    • 5 porrer
    • 1 løg
    • 2 spsk smør
    • 3 kartofler (store)
    • 6 dl hønsebouillon
    • 1 1/2 dl mælk
    • salt
    • peber
    Et fad med rispapirruller og dip.
    Rispapirruller med grøntsager

    Asiatiske rispapirruller, fyldt med farverige grøntsager. Kan serveres som forret, hovedret eller snack efter ønske og kan spises af de fleste, også vegetarer.

    Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
    • 1 rød peberfrugt
    • 2 gulerødder
    • 1/4 agurk eller squash
    • 3 forårsløg
    • 50 g sukkerærter
    • 1/2 potte frisk koriander eller mynte eller thaibasilikum
    • 1/2 mango
    • 1 avocado
    • saften fra 1 limefrugt
    • 8 stk rispapir
    • sød chilisauce eller sojasauce til dip
    • evt. sesamfrø til pynt
    1. « Forrige
    2. 1
    3. 2
    4. 3
    5. 4
    6. 5
    7. 6
    8. 7
    9. Næste »
    Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

    © HEPHEY ApS 2002-2025