Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Dansk mad - side 7

  • Egnsretter
    • Sønderjysk
  • Syltning
  • Smørrebrød
  • Gammeldags mad
  • Tarteletter
Lækre tarteletter i en super nem udgave med kyllingefilet
Tarteletter med kyllingefilet

Super lækre tarteletter i en ekstra nem version med kyllingefileter. Det cremede tarteletfyld indeholder den klassiske kombination af gulerødder og ærter, som man aldrig bliver træt af.

Smugkig på ingredienser
  • 1 1/2 kg kyllingefilet
  • lidt smør til stegning
  • 3 ds aspargessnitter (430 g i hver, 270 g uden lage)
  • 1 terning hønsebouillon
  • 4 dl vand
  • 100 g smør
  • 8 spsk hvedemel
  • 400 g gulerødder
  • 200 g ærter
  • salt
  • peber
  • lidt persille (frisk)
  • 24 tarteletter
Pandestegte gulerødder med asparges og ærter er lækkert tilbehør til hamburgerryg
Tilbehør til hamburgerryg og glaseret skinke

Super lækre pandestegte grøntsager, der passer perfekt til f.eks. kogt hamburgerryg eller glaseret skinke. Grøntsagerne bliver dejligt møre, får en god stegeskorpe og glaseres i lækker citronsmør.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g gulerødder
  • 50 g smør
  • 1 bdt asparges (eller grønne bønner)
  • 150 g frosne ærter
  • saft og skal af 1/2 citron
  • salt
  • peber
  • evt. 1/2 bdt persille
De sprøde kartofler og den lækre waldorf salat er perfekt tilbehør til vildt.
Tilbehør til vildt (f.eks. krondyrfilet)

Lækre sprøde kartofler og en rigtig god waldorfsalat - det er det perfekte tilbehør, når der skal en god krondyrfilet, dyrekølle, dyreryg eller andet vildt på menuen.

Smugkig på ingredienser
  • 4 bagekartofler (store)
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 4 kviste timian
  • 80 g smør
  • salt
  • peber
  • Ca. 2 spsk olie
  • 100 g valnødder
  • kogende vand
  • 5 spsk fløde
  • 50 g creme fraiche
  • 1/2 spsk citronsaft
  • 1/2 spsk sukker
  • 2 hjertesalater
  • 100 g vindruer
  • 4 forårsløg
  • 1 æble (lille)
Kogte ris og cremet millionbøf serveret
Millionbøf med bacon og fløde

Klassisk millionbøf tilsat bacon og fløde, der gør den ekstra cremet og lækker. En ret de fleste kan være med på, og så er den tilmed nem at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 3 dl basmatiris
  • lidt olie (til stegning)
  • 150 g bacontern
  • 450 g hakket oksekød
  • 3 løg
  • 1/4 l fløde (gerne madlavningsfløde)
  • 1/2 revet muskatnød
  • 1/2 terning oksebouillon
  • ca. 1 tsk kulør
  • salt
  • peber
Fantastisk nem alt-i-en svensk pølseret tilberedt i ovnen.
Nem svensk pølseret i ovn

Super nem svensk pølseret, hvor det hele tilberedes i ovnen og ender ud i en lækker, cremet ret med en knaldgod paprikasovs.

Smugkig på ingredienser
  • 6 pølser
  • 1 løg
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk smør
  • 650 g kartofler (se hvad du kan bruge overskydende kartofler til)
  • 2 dl fløde
  • 4 1/2 dl mælk
  • 1/2 spsk salt
  • 2 spsk paprika
  • 140 g tomatpuré
  • 1 nip sukker
  • evt. 1/2 tsk karry
  • 1 bdt purløg
Tarteletterne går rent ind hos både unge og gamle.
Tarteletter med høns i asparges

Dejlig og nem opskrift på tarteletter med høns i asparges. Denne klassiske danske ret er lige så populær nu, som den nogensinde har været og et sikkert hit at servere for store og små.

Smugkig på ingredienser
  • 10 tarteletter
  • 1/2 l mælk
  • 5 spsk mel
  • 60 g smør
  • 500 g hønsekød (kogt eller stegt)
  • 1 glas aspargessnitter (i lage á ca. 600 gram)
En nem måde at lave traditionel dansk julemad.
Andebryst - Nem opskrift på andebryst

Denne opskrift viser dig hvordan du let tilbereder andebryst så det får den helt rigtige smag. Nemt for alle at følge.

Smugkig på ingredienser
  • 2 andebryster
  • salt
  • peber
Annonce
Suppe med bacondrys og brødcroutoner.
Baconsuppe

Kraftfuld baconsuppe med masser af grøntsager og hjemmelavede brødcroutoner med timian.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 4 gulerødder
  • 2 pastinakker
  • 2 persillerødder
  • 2 porrer
  • 2 bagekartofler
  • 4 dl suppehorn
  • timian
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili eller harissa
  • 1 1/2 l grøntsagsbouillon
  • 150 g bacontern
  • 2 skiver brød
  • olie
Her kan man se det smeltede ost i midten
Farsbrød med bacon og ost

Saftigt og lækkert farsbrød fyldt med smeltet ost og toppet med sprød bacon.

Smugkig på ingredienser
  • 1 løg
  • 1000 g hakket svinekød
  • 3 æg
  • 2 dl havregryn
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 200 g revet mozzarella
  • 2 pk bacon i skiver
  • lidt olie til fadet
Forloren har med gylden bacon.
Forloren hare i stegeso

Langtidstegt forloren hare i stegeso, som holder på saften og smagen og giver en god sauce.

Smugkig på ingredienser
  • 1 løg
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 æg
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk kalvefond eller svinefond
  • salt
  • peber
  • 10 skiver bacon
  • 1 1/2 kg rodfrugter (f.eks. gulerødder og persillerod)
  • 4 dl vand
  • 4 spsk hvedemel
  • 4 spsk vand
  • 2 dl fløde eller efter smag
  • 1 spsk ribsgelé
  • salt
  • peber
  • kulør
  • kartofler (Kogte)
  • ribsgelé
Grønkålen tilføjer lidt grønt til de dejlige frikadeller.
Frikadeller med grønkål

Herlige frikadeller med grønkål, som både skaber en dejlig farve og en skøn smag. En sund og lækker tilføjelse til en velkendt og elsket klassiker.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g grønkål (frisk eller frosset)
  • 2 dl mælk
  • 1 bouillonterning
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 4 spsk grovvalsede havregryn
  • 2 1/2 spsk grahamsmel
  • smør (eller olie til stegning)
Lækre frikadeller med havregryn
Frikadeller med havregryn

Vores populære opskrift på frikadeller med havregryn er sund og velsmagende. Et sikkert hit for alle aldersgrupper.

Smugkig på ingredienser Fedtfattig opskrift
  • 200 g kylling (hakket)
  • 200 g hakket kalvekød
  • 200 g hakket svinekød
  • 2 æg
  • 4 spsk havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 forårsløg (finthakket)
  • 1/4 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • persille
  • salt
  • peber
  • olie (til stegning)
  • lidt smør (til stegning)
Her er frikadellerne og den stuvede kål serveret sammen med bagte rodfrugter.
Frikadeller med stuvet spidskål

God traditionel dansk mad. Frikadeller og stuvet spidskål som mormor lavede det.

Smugkig på ingredienser
  • 2 løg
  • 1 kg hakket svine- og kalvekød
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • smør
  • olie
  • 1 hoved spidskål
  • 1 dl fløde
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
Lækker kyllingesteg på gammeldags manér.
Gammeldags kyllingesteg i gryde

Saftig og mør kyllingesteg, der laves i en gryde på gammeldags manér og serveres med kartofler, brun sovs og evt. agurkesalat. En klassiker, der bare smager helt fantastisk.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kylling
  • salt
  • 25 g smør
  • ca. 1 dl vand
  • 1 kg kartofler
  • 2 spsk mel
  • 1 dl vand
  • salt
  • peber
  • kulør
Cremet hønsesalat med sprøde bacontern og fintklippet purløg.
Hønsesalat med skyr

God opskrift på lækker hønsesalat med champignon, asparges og skyr, som gør den lidt lettere - både mht. smag og kalorier. Der er dog stadig sprød bacon på toppen, så helt fedtfattig er den ikke.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g kylling (kogt eller stegt - jeg brugte kyllingebryster)
  • 400 g champignoner
  • 200 g bacontern
  • 400 skyr
  • 2 spsk dijonsennep
  • evt. 2 spsk mayonnaise
  • 150 g hvide asparges på glas
  • evt. salt
  • peber
  • 1 bdt purløg
  1. « Forrige
  2. 1
  3. …
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
  9. 9
  10. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025