Der er to grundlæggende typer af glas: Long og Short. Eller på dansk, lange og korte glas. Inden for disse to grundlæggende kategorier, er der en række forskellige glastyper, som du kan læse mere om nedenfor.
Cocktailglas: Udmærker sig ved at være på stilk med v-formet glas, giver ofte drinken et langt flottere "look". Rummer typisk ml. 6 og 9 cl.
Likørglas: Lille glas som fås i mange varianter, bruges typisk til f.eks. Bailey. Rummer mellem 3 og 7 cl.
Ølglas: Stort set alle "almindelige" glas kan bruges her, rummer mellem 20 og 100 cl.
NOTE: Aftørring af ølglas med viskestykker forhindrer øllet i at skumme ordenligt.
Shotsglas: Også kendt som snapseglas, er kun til ren alkohol og rummer mellem 2 og 4 cl.
Whiskyglas: Et bredt glas med en tyk bund, der typisk indeholder mellem 12 og 18 cl.
Highballglas: Et højt glas som giver god plads til at blande, rummer mellem 24 og 36 cl.
Champagneglas: Et smalt højt glas på en lang stilk, giver en meget stor visuel oplevelse ved miksede drinks.
Cognacglas: Glas på lille stilk med stort kugleformet glas, rummer mellem 5 og 200 cl.