Glastyper

Det er ikke lige meget hvilket glas man "mixer" i. Ofte er drinks lavet til specielle glas. Læs om de forskellige glastyper her.

Der er to grundlæggende typer af glas: Long og Short. Eller på dansk, lange og korte glas. Inden for disse to grundlæggende kategorier, er der en række forskellige glastyper, som du kan læse mere om nedenfor.

Cocktailglas: Udmærker sig ved at være på stilk med v-formet glas, giver ofte drinken et langt flottere "look". Rummer typisk ml. 6 og 9 cl.

Likørglas: Lille glas som fås i mange varianter, bruges typisk til f.eks. Bailey. Rummer mellem 3 og 7 cl.

Ølglas: Stort set alle "almindelige" glas kan bruges her, rummer mellem 20 og 100 cl.
NOTE: Aftørring af ølglas med viskestykker forhindrer øllet i at skumme ordenligt.

Shotsglas: Også kendt som snapseglas, er kun til ren alkohol og rummer mellem 2 og 4 cl.

Whiskyglas: Et bredt glas med en tyk bund, der typisk indeholder mellem 12 og 18 cl.

Highballglas: Et højt glas som giver god plads til at blande, rummer mellem 24 og 36 cl.

Champagneglas: Et smalt højt glas på en lang stilk, giver en meget stor visuel oplevelse ved miksede drinks.

Cognacglas: Glas på lille stilk med stort kugleformet glas, rummer mellem 5 og 200 cl.



Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.