Morgenboller - Lækre koldhævede morgenboller

Simpel opskrift på koldhævede morgenboller, som ikke indeholder så meget gær som almindelige boller. Det får morgenbollerne til at holde sig friske i længere tid, og koldhævningen giver dem en dejlig sej krumme.

  • En let gylden morgenbolle.
  • Den koldhævede dej.
  • Bollerne er formet og penslet.
  • Efter efterhævning er de klar til at komme i ovnen.
  • Så er der morgenbrød.

Til 15 stk

Gæren opløses i det kolde vand, og kornblandingen, havregrynene, honningen og saltet tilsættes.

Durummelet røres i først, og derefter røres hvedemelet i lidt ad gangen.

Dejen hæver natten over i køleskab med plastfolie over.

Dejen formes til boller (brug evt. 2 spiseskeer, dyppet i olivenolie) og lægges på en bageplade med bagepapir. De ridses med en kniv og pensles let med olivenolie eller mælk.

Morgenbollerne hæver yderligere ca. ½ time.

De bages i forvarmet ovn i ca. 20 minutter ved 220 grader. I bunden af ovnen sættes evt. et lille ildfast fad med vand, så der kommer meget damp inde i ovnen.

Indsendt af
d.
12.12.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.