Tarte tatin - lækker opskrift på fransk æbletærte

Tarte Tatin er en fransk æbletærte, der efter sigende er opkaldt efter søstrene Tatin. Senere blev den kendt under navnet "La Tarte des Demoiselles Tatin".

  • En ret med dejlig æblesmag.

Til 6 personer

Dej

Fyld

Tilbehør

Sørg for at smørret er blødt (tag det gerne ud af køleskabet lidt før det skal bruges). Kom smørret i en skål og tilsæt alle de tørre ingredienser til dejen samt lidt mel. Brug hænderne til at gnide de tørre ingredienser sammen med smørret. Tilsæt æg og tilsæt mere mel lidt af gangen til dejen ikke klæber længere og kan rulles ud med en kagerulle så den passer i en normal kageform/tærteform.

Efter at bunden er færdig tilberedes fyldet ved at karamelisere æblerne. Kom smør på en pande og tilsæt sukker. Lad dette karamellisere (det skal have en brunlig farve). Æblerne skal være skrællede og delt i fire (fjern kernehus). Hvis æblerne er store kan man dele stykkerne en ekstra gang så hvert æble er i 8 stykker. Kom æblerne på panden og bland dem godt i sukkermassen. Steg dem med i 10-15 minutter.

Kom æblerne og sukkeret i kageformen og placer dejen over. Sæt tærten i en forvarmet ovn på 200 grader og steg den i 10-15 minutter.

Når tærten er færdig vendes den rundt på et fad og skæres i stykker som serveres med vaniljeis. Smager allerbedst når den kommer lige fra ovnen.

Indsendt af
d.
30.06.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.