Nutellasnurrer

Bagværk, der bogstaveligt talt snor sig om din lillefinger. Disse nutellasnurrer er fyldt med en lækker blanding af knasende hasselnødder og syndig Nutella. Den snoede form giver et anderledes visuelt resultat, men de kan sagtens laves til snegle i stedet.

  • Lækre nybagte Nutellasnurrer med kaffeglasur og mørk chokolade
  • Fold først den ene tredjedel over, dernæst den anden
  • Nutellasnurrerne er klar til at hæve for anden gang

Til 14 stk

Nutellafyld

Pensling

Glasur og pynt

Rør gæren ud i den kolde mælk og tilsæt ægget.

Tilsæt sukker, salt og kardemomme. Rør melet i lidt ad gangen og ælt dejen i ca. 5 minutter. Kom smørret i og ælt yderligere 10-15 minutter, til dejen er helt glat og elastisk.

Lad dejen hæve i ca. 1,5 time.

Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x40 cm.
Rør nutella sammen med espressopulveret og smør det ud på firkanten.

Hak hasselnødderne og drys dem udover fyldet.

Fold først den ene tredjedel af firkanten ind mod midten af dejen og gør dernæst det samme med den sidste tredjedel, så du nu har en dej med tre lag. Rul dejen ud igen til en firkant på ca. 40x20 cm.

Snoning af nutellasnurrerne:
Skær dejen i cirka 2-3 cm brede strimler på den korte led. Tag en strimmel og sno den uden at klemme for meget af fyldet ud. Sno strimlen to gange om den ene hånds pege- og langefinger, klem enden af strimlen ind imellem de to fingre og træk den ned igennem bollens midte, så den hæftes på undersiden. Gør det samme med resten af strimlerne.

Lad nutellasnurrerne efterhæve ca. 1,5 time.
Pensl dem med æg og bag ved 200 grader i 14-16 minutter.

Glasur og pynt:
Bland espressopulver og flormelis. Rør det kogende vand i lidt ad gangen.

Smelt lidt mørk chokolade over vandbad.

Pynt med kaffeglasuren og den smeltede mørke chokolade, når nutellasnurrerne er kølet af.

Indsendt af
d.
30.04.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.