Pavlova - opskrift med marcipan

I denne opskrift på pavlova med marcipan er sammensætningen af den sprøde marengs, den bløde vaniljecreme og de friske bær helt perfekt. Derudover tilfører mandlerne i marengsbundene lidt ekstra skønt knas.

  • Fire små pavlovaer klar til servering
  • Sådan skal mandlerne hakkes til denne opskrift
  • Pavlova med marcipan og friske bær

Til 10 portioner

Marengs

Creme

Derudover

Marengs:
Forvarm ovnen til 150 grader.

Hak mandlerne groft, og sæt dem til side.
Piske æggehviderne stive. Tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.
Tilsæt citronsaft og mandler og vend det hele grundigt.
Brug et rivejern, og riv marcipanen direkte ned i marengsmassen. Vend det hele forsigtigt sammen.

Kom marengsmassen op i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på et stykke bagepapir i runde cirkler. Kanterne må gerne være lidt højere end midten. Har du ikke en sprøjtepose, kan du bruge en paletkniv til at smøre marengsmassen ud med.

Bag kagerne i ca. 40 minutter, og lad dem herefter køle helt af. Bagetiden afhænger af ovnen.

Cremen:
Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen, og skil kornene ad med sukkeret. Kom begge dele op i creme fraichen, og rør rundt. Lad det stå, mens du pisker fløden til flødeskum.

Rør i cremen, så sukkeret opløses. Vend herefter flødeskummet i cremen.

Samling af kagerne:
Fordel cremen på marengsbundene, og kom bærrene på toppen. Man kan bruge alle slags bær.

Sørg for at sammensætte dem lige før, de skal spises, da de små pavlovaer smager bedst, når bundene stadig er sprøde.

Tip:
Opskriften kan også bruges til at lave én stor pavlova eller to mellemstore.
Marengsbundene kan sagtens laves et par dage i forvejen.

Indsendt af
d.
30.07.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.