Rejeroulade

Rejeroulade er simpelt at lave, men retten fremstår alligevel ekstravagant med dens dekorative udseende. Den har en luftig, cremet konsistens og en mild smag af skalddyr kombineret med krydret dild og frisk citron. Perfekt som forret og mens den står i køleskabet inden servering, kan du tilberede hovedretten.

  • Her er rejerouladen serveren på en bund af avocadoskiver og med syltede rødløg som pynt.

Til 6 personer

Dildlag

Læg husblasen i blød i koldt vand.

Pres rejerne fri for lage og hak dem fint. Bland dem med creme fraiche og citronsaft. Smag til med salt og peber.

Tag husblassen op af vandet (lad lidt vand hænge ved) og smelt det ved svag varme i en gryde. Rør den smeltede husblas i rejeblandingen.

Sæt rejeblandingen på køl et par timer.

Kom dild i en skål og pres citronsaft over. Bland godt. Tilsæt æg, hvedemel, salt og peber. Blend med en stavblender.

Hæld forsigtigt blandingen ud på en bageplade med bagepapir, så det ligger nogenlunde kvadratisk. Bag i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter eller til dildlaget begynder at tage farve i kanten. Det må ikke blive brunt.

Lad dildlaget køle af og smør derefter et lag af rejeblandingen oven på. Rul forsigtigt rejerouladen sammen og pak den ind i sølvpapir.

Lad rejerouladen trække i køleskabet minimum et par timer inden den skæres i skiver og serveres.

Indsendt af
d.
22.01.13.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.