Stegte ris med æg og kylling

Virkelig skøn opskrift på stegte ris med æg og kylling, der kan varieres i det uendelige. Brug f.eks. de grøntsager du lige har i køleskabet eller skift kyllingen ud med rejer, hvis du bedre kan lide det. Denne simple ret har en dejlig krydret smag af lækre asiatiske saucer.

  • Stegte ris med æg og kylling pyntet med frisk basilikum.
  • Alle ingredienserne er klar til at blive bikset sammen.
  • Ægget steges ved siden af kyllingen på panden.
  • Her er retten stegt færdig og klar til servering.

Til 2 personer

Fedtfattig

Kog risene efter pakkens anvisning, og gør de andre ting klar imens.

Fjern kernerne fra den røde peber, skyl den, og skær den ud i små stykker. Skræl guleroden, og skær den ud i tilsvarende små stykker. Skyl squashen, og skær også den ud i små stykker. Rens forårsløgene, skær dem over på langs, og snit dem. Hak løg og hvidløg fint.

Bland chilisauce, sojasauce og østerssauce i en lille skål, så det er klar til at komme i retten.

Pisk ægget i en skål for sig.

Fjern fedt og hinder fra kyllingebrysterne, og skær dem ud i små stykker. Steg dem i lidt olie på en pande eller i en wok sammen med hvidløget. Krydr med salt og peber.

Skub kyllingen til siden på panden, når det er brunet, og kom så ægget på. Rør rundt i ægget, så det bliver stegt, og bland så kylling og æg sammen på panden (se billedet).

Kom grøntsagerne på, og steg det hele i et par minutter. Kom risene på panden, og hæld saucen henover. Steg det hele godt igennem.

Servér evt. de stegte ris med lidt frisk persille eller basilikum.

Indsendt af
d.
22.06.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.