Webopskrifter
  • Aftensmad
    • Farsbrød
    • Frikadeller
    • Kødsovs
    • Gryderetter
    • Ovnretter
    • Pastaretter
    • One pot pasta
    • Madpandekager
    • Suppe
    • Tærter
    • Flere opskrifter
      på aftensmad
  • Tilbehør
      • Kartofler
      • Kartofler i ovn
      • Flødekartofler
      • Kartoffelmos
      • Grøntsager
      • Blomkål
      • Rodfrugter
      • Dip & Dressing
      • Dressing
      • Sovs
      • Tzatziki
      • Flere opskrifter på tilbehør ›
  • Salater
    • Broccolisalat
    • Blomkålssalat
    • Spidskålssalat
    • Rødkålssalat
    • Grønkålssalat
    • Kartoffelsalat
    • Tomatsalat
    • Pastasalat
    • Flere salater
  • Kager
    • Chokoladekage
    • Banankage
    • Æblekage
    • Lagkage
    • Muffins
    • Småkager
    • Pandekager
    • Ekstra nemme kager
    • Flere kager
  • Bagværk
  • Mest populære
      • Weekendmad
      • Forretter
      • Gæstemad
      • Simremad
      • Frokost
      • Kyllingesalat
      • Tunsalat
      • Fiskeopskrifter
      • Rejecocktail
      • Laksetatar
      • Drinksopskrifter
      • Velkomstdrinks
      • Daiquiri
      • Verden rundt
      • Italiensk mad
      • Græsk mad
      • Mexicansk mad
      • Asiatisk mad
      • Begivenheder
      • Festmad
      • Årstider & højtider
      • Sundt
      • Sunde snacks
      • Juice opskrifter
      • Desserter
      • Hjemmelavet is
      • Ekstra nemme
      • Kød
      • Svinemørbrad
      • Oksemørbrad
      • Lammekølle
      • Kylling
      • Ingredienser
      • Se alle
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Dansk mad - side 2

  • Egnsretter
    • Sønderjysk
  • Syltning
  • Smørrebrød
  • Gammeldags mad
  • Tarteletter
Her med traditionelt dansk tilbehør
Opskrift på forloren hare

En super nem og lækker opskrift på den klassiske danske ret forloren hare. Populært hos både store og små.

Smugkig på ingredienser
  • 1/2 kg hakket oksekød (se farmors opskrift på forloren hare, hvis den kun skal være med svinekød)
  • 1/4 kg hakket svinekød
  • 3 æg
  • 3 spsk rasp
  • 1 kop mælk
  • 1 løg (revet)
  • salt
  • peber
  • 2 pk bacon
  • vand
  • lidt mælk
Grønlangkålen ligger klar i gryden.
Opskrift på grønlangkål

Opskrift på grønlangkål, som går rigtigt godt til for eksempel skinke og brune kartofler.

Smugkig på ingredienser
  • 600 g grønkål (frisk)
  • 3 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk hvedemel
  • sukker
  • salt
  • peber
Her anrettet på et fad.
Æbleflæsk

Æbleflæsk er let at lave og populært til frokoster og det kolde bord. Serveres mens retten er lun.

Smugkig på ingredienser
  • 10 skiver flæsk
  • 1 løg (stort)
  • 5 æbler
  • lidt sukker
  • salt
  • peber
Klassisk dansk mørbradgryde, der smager af noget.
Bedste mørbradgryde opskrift

God og gedigen mørbradgryde med både svinemørbrad, cocktailpølser og bacon i himmelsk paprikasovs.

Smugkig på ingredienser
  • 1 svinemørbrad
  • 2 spsk hvedemel
  • salt
  • peber
  • 200 g bacontern
  • 4 løg
  • 400 g champignoner
  • 2 spsk paprika eller efter smag (jeg brugte det dobbelte, men det var også en meget mild paprika)
  • 200 g cocktailpølser eller alm pølser
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 dl piskefløde eller madlavningsfløde
  • kartoffelmos eller ris
  • Evt. hakket persille hvis du savner noget grønt
Du kan også lade flæskesværene sidder på stegen. Det ser flottere ud.
Flæskesteg

Med vores populære opskrift på flæskesteg kan du også lave en lækker flæskesteg, som den rigtigt skal smage med sprøde svær og lækker brun sovs til.

Smugkig på ingredienser
  • 1 1/2 kg svinekam (med svær)
  • 1 spsk groft salt
  • 3 laurbærblade
  • 2 1/2 skalotteløg
  • 5 1/2 dl bouillon
  • 5 1/2 dl sky + evt. vand
  • ca. 1 1/4 spsk mel
  • 1/2 dl vand
  • salt
  • peber
  • evt. kulør
Den lækre glaserede hamburgerryg vil med garanti vække begejstring.
Glaseret hamburgerryg

Mør og saftig glaseret hamburgerryg, der er super nem at lave. Den lækre glasering skaber den skønneste overflade på kødet og giver en god smag.

Smugkig på ingredienser
  • 2 kg hamburgerryg
  • Evt. top af 2 porrer
  • salt
  • 5 spsk brun farin
  • 4 spsk akaciehonning
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk dijonsennep
Det er let og lækkert at lave hjemmelavet rødkål.
Hjemmelavet rødkål

Rødkål kan sagtens laves selv og det smager som oftest meget bedre end det man kan købe. Se hvordan du laver det rigtigt lækkert her.

Smugkig på ingredienser
  • 800 g rødkål
  • 2 spsk sukker
  • 4 dl ribssaft
  • 1 dl eddike
  • 1 tsk salt
  • 40 g smør
Annonce
Skønne boller i karry.
Boller i karry med æble

Boller i karry er virkeligt populært og smager bare skønt. Server det evt. med mangochutney eller en gulerodssalat.

Smugkig på ingredienser
  • 400 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • 1 løg
  • 1/2 dl mælk
  • 1 æg
  • 2 spsk mel
  • 1 spsk rasp
  • salt
  • peber
  • vand (til kogning af kødbollerne)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 2 løg
  • 1 æble
  • 3 dl vand (af dét som kødbollerne har kogt i)
  • 3 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 3 spsk majsstivelse
  • salt
  • peber
Det er næsten for godt til at være sandt, at den lækre flødebollelagkage er så nem at lave.
Flødebollelagkage

Den her flødebollelagkage er ikke bare utroligt lækker, den er også virkelig hurtig at bikse sammen.

Smugkig på ingredienser
  • 5 dl fløde
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 150 g creme fraiche
  • 75 g makroner eller Daim
  • 4 lagkagebunde (færdiglavede eller hjemmebagte)
  • 24 flødeboller
  • 400 g friske bær (jeg brugte en blanding af jordbær, hindbær og blåbær)
  • evt. 50 g mørk chokolade
Karbonader og tilbehør lavet i ovn.
Karbonader i ovn - nem opskrift hvor tilbehøret laves i samme fad

Mega nem opskrift på karbonader i ovn - stegt i samme fad som tilbehøret, der består af kartofler, ærter og gulerødder i en lækker cremet sovs.

Smugkig på ingredienser
  • 1000 g kartofler
  • 500 g mornaysauce
  • 1 1/2 dl vand
  • salt
  • peber
  • 500 g gulerødder
  • ca. 600 g hakket svinekød eller svin/kalv
  • 50 g rasp
  • 300 g frosne ærter
  • 10 g smør
En super lækker variant af koteletter i fad.
Koteletter i fad

Snyd ikke dig selv for vores populære opskrift på koteletter i fad. Opskriften er let og ligetil og smager rigtigt godt.

Smugkig på ingredienser
  • 4 koteletter (store)
  • lidt mel
  • 100 g bacon
  • 250 g champignoner
  • 3 løg (store)
  • 1 1/2 dl bouillon eller rødvin
  • 1 dl tomatpuré eller flåede tomater
  • 1 dl fløde
  • evt. lidt persille
  • salt
  • peber
  • ris eller kartofler eller flüte
  • salat
En sprød og lækker marengsbund toppet med søde og lækre sager
Marengsbund

Se hvordan du laver den lækreste marengsbund, der bliver perfekt sprød.

Smugkig på ingredienser
  • 3 æggehvider
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 180 g sukker eller flormelis
  • 1/4 tsk eddike
  • 2 1/2 dl fløde
  • 100 g creme fraiche
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 250 g jordbær
  • 125 g blåbær
  • 125 g hindbær
  • evt. 50 g mørk chokolade
  • evt. frisk mynte til pynt
Med denne opskrift er det nemt at lave brun sovs.
Brun sovs

Ønsker du at lave en god brun sovs til dine frikadeller, steg eller lignende så er vores opskrift lige sagen. Den viser hvordan man på en simpel måde kan får den helt rigtige konsistens og smag.

Smugkig på ingredienser
  • 30 g smør
  • 30 g hvedemel
  • 5 dl vand
  • kulør
  • 1 bouillonterning (okse- eller svin)
  • salt
Der er masser af det lækre cremede fyld i den sprøde butterdej, bare rolig.
Butterdej med fyld

Sprøde butterdejspakker med fyld af skinke, purløg og cremet flødeost - det er en rigtig vinderkombination, der smager virkelig godt.

Smugkig på ingredienser
  • 300 g skinkestrimler eller stegt kylling, hakket oksekød eller bacon
  • 300 g flødeost naturel eller pikantost
  • evt. 1 1/2 tsk dijonsennep
  • 2 bdt purløg
  • 1/2 tsk salt
  • peber
  • 2 ruller butterdej (fra kølerdisken)
  • 1 æg til pensling
Kartofler og sovs skal der til en god gammeldags forloren hare a la farmor.
Forloren hare a la farmor med svinekød

Helt klassisk forloren hare a la farmor - lavet med svinekød, pakket ind i masser af bacon og utroligt velsmagende.

Smugkig på ingredienser
  • 800 g hakket svinekød (eller hakket svine- og kalvekød)
  • 4 tsk salt
  • 2 løg
  • evt. 50 g hakket spæk (hvorfor bruge spæk?)
  • 2 æg
  • 3 spsk mel (eller rasp)
  • 1 dl mælk
  • peber
  • 8 skiver bacon
  • evt. 5 dl vand eller bouillon til fadet (hvis du vil lave denne sovs til)
  1. « Forrige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. …
  9. 8
  10. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2023