Brunsviger

Prøv vores populære opskrift på brunsviger som den rigtigt skal smage.
Brunsviger er et sikkert hit for hele familien og det forstår man jo godt.

  • En fynsk specialitet, men alle burde unde sig selv en brunsviger i ny og næ.

Ingredienser

Fyld

Margarinen smeltes i gryden. Når den er smeltet kommes mælk i. Først når massen er kølet ned så den er lunken, blandes den med gæren.
De øvrige ingredienser til dejen tilsættes, og dejen æltes og sættes til hævning i 20 minutter, hvorefter den formes til en kugle, som hviler et par min. Derefter rulles dejen ud og lægges i en smurt bradepande.

Fyldet røres sammen og smøres ud over hele brunsvigeren, og til sidst drysses lidt mere brun farin ud over kagen.
Sættes til efterhævning i 15-20 min. på et lunt sted og bages i ca. 12 min. ved 190 grader.

Se også denne populære brunsviger.

Indsendt af
d.
01.11.04.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.