Grov tærtebund

Lav din egen lækre tærtebund, som oven i købet er mere fyldig, grovere i konsistensen og lidt sundere end en almindeligt tærtebund, fordi noget af hvedemelet i denne opskrift er erstattet af fuldkornsmel. Dejen er ikke sværere at lave af den grund og smager heller ikke dårligere, faktisk tværtimod!

  • Tærtedejen inden den rulles ud.

Til 1 stk

Bland mel og salt sammen. Rør olien i eller hak smør og smuldr i melet. Tilsæt vand og saml hurtigt dejen. Læg den koldt 1 time.

Rul tærtebunden ud og læg den i tærtefadet. Forbag den evt. 10 minutter ved 200 grader før det ønskede fyld kommes på og tærten bages.

Tip:
Ønsker man en tærte med "låg" skal man blot tage en dobbelt dejportion. Husk i så fald at skære "ridser" med en kniv i låget, så dampen kan slippe ud.

Indsendt af
d.
04.04.08.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.