Langtidsstegt oksemørbrad

Oksemørbrad er det fineste stykke kød fra oksen og fungerer godt til en middag med gæster.

Mulighederne for tilbehør er uendelige. Eksempelvis kunne man servere det med nogle farverige grøntsager eller med bagte rodfrugter og en rødvinssauce.

Ønsker man en mere alternativ smagsoplevelse, kan man prøve sig frem med flere krydderier.

  • Kødet er lækkert når det er rosastegt.

Til 2 personer

Drys mørbraden med salt og peber og brun den i fedtstoffet på en varm pande.

Læg den brunede mørbrad i et ildfast fad. Hvis du har et stegetermometer (anbefales), stikkes det ind i centrum af mørbraden.

Steg oksemørbraden ved 120 grader i en times tid, eller til kødets centrumtemperatur er 60 grader (så er det rosa stegt).

Lad kødet trække tildækket i 10 minutter inden det serveres.

Indsendt af
d.
19.01.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.