Chokoladekage med peanutbutter

Det salte peanutbutter komplementerer de dybe toner i chokoladen og skaber en meget intens chokoladekage. Den kan med fordel serveres med friske bær til.

  • Tværsnit af den snaskede chokoladekage
  • Kagen er lige kommet ud af ovnen
  • Peanutbutter giver både farve, smag og mønster

Til 1 form

Smelt smør og 2/3 af chokoladen i en lille gryde. Lad det køle lidt af.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland dem med brun farin og æggene, og pisk det. Tilsæt den smeltede blanding af smør og chokolade.

Bland kakao, hvedemel og bagepulver, og sigt blandingen i dejen, og rør til dejen er jævn.

Hak resten af chokoladen groft, og bland den i dejen. Hæld dejen i en form (ca. 30 x 22 cm) beklædt med bagepapir. Brug en ske til at fordele peanutbutter på toppen af kagen, og træk en kniv igennem for at lave et mønster.

Bag chokoladekagen i ca. 30 minutter ved 175 grader. Bagetiden kommer lidt an på ovnen, men kagen skal stadig være lidt blød, når den tages ud af ovnen. Den sætter sig, når den er afkølet.

Hvis man ønsker en mere fast konsistens, kan man bage chokoladekagen et par minutter ekstra. Man skal dog passe på, at man ikke kommer til at bage den så meget, at den bliver tør.

Indsendt af
d.
10.03.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.