Fiskefilet med kartofler og persillesovs

Fiskefilet med kartofler og persillesovs er en gammel dansk ret, der ikke uden grund er elsket af både børn og voksne. Servér den helt traditionelt som her eller evt. med en lækker salat til.

  • Fiskefilet med kartofler og persillesovs præcis som vor mor lavede det.
  • Det er nemt at lave denne klassiske ret, hvis du følger opskriften trin for trin.

Til 2 personer

Persillesovs

Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Gem lidt kartoffelvand til sovsen.

Kom rugmel, salt og peber i en dyb tallerken, og vend fiskefileterne heri. Steg dem på en varm pande i en blanding af smør og olie, da det giver en sprød overflade – fileterne skal ikke have mere end et par minutter på hver side, da de er meget tynde.

Lav persillesovsen ved at lave en opbagning. Smelt smør i en gryde, og rør mel i, så det bliver til en melbolle. Rør så lidt mælk i ad gangen, og kog sovsen op. Skyl og hak persillen, og rør den i sovsen. Spæd sovsen op med lidt kartoffelvand, til den har den rette tykkelse. Smag sovsen til med salt.

Servér fiskefileterne med de kogte kartofler og persillesovsen.

Indsendt af
d.
24.11.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.