Frikadeller med stuvet spidskål

Til traditionelle frikadeller hører traditionelt tilbehør. Som stuvet spidskål! Spidskål har en mildere smag end andre slags kål og er derfor ideelt, hvis man ikke er vild med en alt for kraftig kålsmag.

Den stuvede kåls cremede konsistens går godt med frikadellerne, naturligvis, og f.eks. kogte kartofler eller ovnbagte rodfrugter.

  • Her er frikadellerne og den stuvede kål serveret sammen med bagte rodfrugter.

Til 5 personer

Stuvet spidskål

Hak løgene. Rør dem sammen med kød, mælk, æg, mel, salt og peber. Form farsen til frikadeller med en ske og steg i en blanding af olie og smør. Hold frikadellerne varme i ovnen.

Skyl spidskålen (fjern evt. de yderste blade). Snit kålen fint.

Rør melet ud i mælken/fløden. Det kan evt rystes sammen for at undgå klumper. Hæld blandingen i en gryde eller pande. Bring i kog under omrøring. Når det koger tilsættes spidskålen. Lad det simre ved svag varme indtil kålen er faldet sammen. Smag til med salt og peber.

Server f.eks. med kogte kartofler eller bagte rodfrugter.

Indsendt af
d.
22.11.12.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.