Gazpacho med dåsetomater

Gazpacho er en traditionel spansk suppe, der serveres kold. Den er derfor meget hurtig at lave, og den er særligt lækker at spise i sommerhalvåret. I denne opskrift er den lavet på dåsetomat, der gør den endnu nemmere. Hvis den skal bruges som forret, kan den evt. serveres i cocktailglas – det gør den virkelig elegant.

  • Lækker gazpacho lavet på dåsetomater

Til 4 personer

Evt. pynt

Skær kanterne af franskbrødsskiverne, og læg ”indmaden” i blød i vand.

Kom indholdet fra dåsetomaterne op i en foodprocessor eller blender.

Skyl agurken, og flæk den på midten. Skrab kernerne ud, og skræl den. Skær den i mindre stykker, og kom dem op til tomaterne. Pres hvidløg, og kom også det i

Skyld peberfrugt, fjern kernerne, og skær den så i mindre stykker. Kom dem op til tomaterne, og blend det hele sammen.

Vrid noget af vandet fra brødet, og kom det op til suppen. Tilsæt også olivenolie, og blend igen. Smag gazpachoen til med salt og peber.

Servering:
Server den kolde suppe i en dyb tallerken, skål eller et cocktailglas. Hvis gazpachoen serveres som forret i cocktailglas, skal du kun lave til halvt så mange personer.

Anret evt. suppen med lidt creme fraiche, balsamico glaze og lidt frisk persille.

Indsendt af
d.
25.04.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.