Burgerboller med grahamsmel

Hjemmelavede burgerboller smager bare SÅ meget bedre end de færdigkøbte. Denne opskrift er endda med grahamsmel, så de bliver sundere og mætter mere.

  • Her ser man rigtig, hvor luftige bollerne er
  • Et lille drys sesam på toppen er prikken over i'et
  • De lækre burgerboller med grahamsmel er klar til servering

Til 8 stk

Til pensling

  • vand (eller mælk)

Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt sukker og salt.

Tilsæt næsten alt melet og ælt godt. Ælt resten af melet i lidt efter lidt, til du har en fast og fin dej. Dejen må gerne klistre en smule.

Del dejen i det ønskede antal boller, og form hvert stykke dej til runde boller. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i ca. 20 minutter.

Tryk bollerne flade, til de er ca. 1 cm tykke. Dette gøres let ved at lægge et stykke bagepapir over bollerne, og presse ned med en anden bageplade.

Lad burgerbollerne efterhæve i 30 minutter.

Pensl bollerne med vand eller mælk, og drys lidt sesamfrø ovenpå. Bag dem ved 210 grader i ca. 15 minutter.

Indsendt af
d.
03.01.05.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.