Stegt tapas

Dejlig tapas med fisk stegt sprøde i god olivenolie sammen med krydderier.

  • Helleflynder stegt i olie.

Til 8 personer

Fisken skæres i stykker à 2-3 centimeter. Citronen skæres i passende stykker. Hvidløgsfedene hakkes.

Pisk hvidvinseddike, hvidløg, oregano, timian, spidskommen og laurbærblade i en skål. Tilsæt fiskestykkerne og dæk dem med marinaden. Lad det trække ved stuetemperatur 1 time eller dæk det til og lad det trække i køleskabet i op til 4 timer.

Varm olivenolie i en kasserolle ved medium til høj varme. Der skal så meget olie i at det går ca. 1½ centimeter op.

Hæld melet i en stor skål. Tag fiskestykkerne op af marinaden og vend dem i melet. Ryst overskydende mel af fiskestykkerne. Steg dem i olien indtil de er gennemstegt og brune på alle sider (vend dem løbende med en palet). Du kan regne med at de ca. skal have 6 minutter i alt. Lad derefter dine stegte tapas dryppe af på køkkenrulle eller lignende. Drys med salt og peber.

Server dine tapas på en tallerken med citronstykkerne.

Indsendt af
d.
01.08.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.