Lækre madopskrifter fra europæiske lande. Prøv f.eks. vores franske, tyrkiske og engelske opskrifter eller andre retter fra Europa.
Europæiske madopskrifter
Til 4 personer
- 4 æg
- 8 dl mælk
- 3 1/2 dl hvedemel
- 1 pk bacon i skiver
- 2 tomater
Til 4 personer
- 10 skalotteløg
- 50 g smør
- ca. 1 1/2 dl bouillon
- 4 bøffer af oksefilet eller mørbrad à ca. 200 gram
- ca. 1 tsk olie
- salt
- friskkværnet peber
- evt. Maizena jævning
Til 1 stk
- 100 g smør
- 4 spsk kakaopulver
- 3 dl sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 1 1/2 dl hvedemel
Til 8 personer
- 100 g smør
- 1 dl sukker
- 2 æg
- 1 1/2 dl mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk citronsaft
- 1 1/2 æble
- 1 tsk sukker
Til 1 stk
- 200 g margarine
- 3 1/2 dl sukker
- 4 æg
- 4 tsk vaniljesukker
- 2 1/2 dl mel
- 4 spsk kakaopulver
Til 2 personer
- 16 blommetomater
- 10 sorte oliven
- 40 g fetatern
- 1/2 rødløg (lille)
- frisk basilikum efter smag
Til 4 personer
- 120 g chorizopølse (spansk)
- 1 spsk olivenolie
- 2 løg (eller rødløg)
- 1 peberfrugt
- 6 tomater
- 350 g kikærter (konserves) i lage
- 400 g spinat (frisk eller fra frost)
- 8 dl vand
- 1 terning hønsebouillon
- 2 1/2 dl fløde
- evt. 2 spsk majsstivelse
- salt
Vafler
Lækre vafler smager himmelsk og er rent guf som alle elsker.
Ingredienser
- 150 g hvedemel
- 2 dl vand (koldt)
- 1 knsp salt
- 75 g smør
- 4 dl creme fraiche
Jomfruhummerhaler med peberfrugter
Jomfruhummerhaler med peberfrugter er en traditionel ungarsk ret ofte serveret med løse ris og kraftig hvidvin.
Ingredienser
- 400 g jomfruhummerhaler
- 2 røde peberfrugter
- 2 grønne peberfrugter
- 125 g bacon
- 1 løg
- 1 spsk hvedemel
- 1 1/2 kop sødmælk eller yoghurt
- kommen (hakket)
- persille (hakket)
- salt
- peber (friskkværnet)
Indbagt mørbrad med champignonflødesauce 9%
En stor og udførlig opskrift på indbagt svinemørbrad med en dejlig champignonflødesauce til.
Til 6 personer
- 400 g svinemørbrad (afpudset)
- 500 g hakket svine- og kalvekød (8-10% fedt)
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 2 tsk tørret timian
- salt
- peber
- 1 dl vand (lunkent)
- 25 g gær
- 1 tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk rapsolie (eller olivenolie)
- ca. 250 g hvedemel
- 1 æg til pensling
- 1 tsk timian til pynt
- 1 spsk rapsolie (eller olivenolie)
- 250 g champignoner
- 1 tsk timian
- 3 dl bouillon
- 1/2 dl vand (koldt)
- 1 spsk majsstivelse
- 2 tsk dijonsennep
- 1/2 dl madlavningsfløde 9%
- kartofler (kogte)
- broccoli
- gulerødder
Islandske Hestebøffer
Her kan du se hvordan du tilbereder islandske hestebøffer i en stor pande med løg, hvidvin, citron og sirup.
Til 4 personer
- ca 1200 g hesteinderlår (islandsk)
- 2 dl tør hvidvin
- 2 løg
- frisk oregano
- 1/4 l fløde
- 4 1/2 kartofler
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk sirup
- persille (hakket)
- 100 g smør
Janssons fristelse
Janssons fristelse er en lækker kartoffelret med løg og ansjoser. Retten er en klassiker i Sverige, hvor den blandt andet bliver serveret til jul.
Til 1 fad
- 1 stk løg
- 4 kartofler (store)
- 8 stk ansjosfilet
- smør (klatter)
- 2 dl fløde