Kalvegryde

En dejlig gryderet med møre stykker kalvekød og en vifte af farverige grøntsager, som tilføjer retten nuanceret smag og forhøjer ernæringsværdien. Gryden kan serveres med et godt stykke brød eller med f.eks. kartoffelrösti.

  • Du kan evt. tilsætte lidt kulør til kalvegryden, så den får mere farve.

Til 4 personer

Kalvekødet skæres i ensartede tern. Løget pilles og hakkes. Guleroden og selleri skrælles og skæres i tern. Porren skylles og hakkes

En tredjedel af smøret smeltes i en gryde og kalvekødet brunes heri. Tilsæt løg og lad dem stege med et par minutter. Tilsæt salt og peber. Tilsæt derefter halvdelen af vandet sammen med bouillonterningen.

Lad kalvegryden simre under låg i et kvarters tid. Derefter tilsættes gulerod, porre, selleri og basilikum samt resten af vandet. Lad det simre i yderligere et kvarter.

Rør en "bolle" af resten af smøret og hvedemel. Læg denne smørbolle i gryden sammen med creme fraiche.

Lad det koge i 5 minutter. Smag til med citronsaft, salt og peber og server.

Indsendt af
d.
10.03.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.