Kalvesteg - opskrift på kalvesteg

Her kan du se hvordan du tilbereder en virkelig god kalvesteg.

  • Kalvesteg med portvinssauce til.

Til 5 personer

Først hakkes løg og hvidløg, herefter lægges hvidløg, peber, laurbærblade, enebær og kød i en frysepose og mælk hældes ned i. Posen lukkes så den er helt tæt, den skal nu stå i køleskabet 2 dage og marinere.

Kødet tages op af marinaden og duppes tørt, hvorefter kødet gnides med salt og peber.
Fedtstoffet smeltes på en pande og kødet brunes på alle sider, herefter lægges det i ovnfast fad.

Kødet steges i midten af ovnen ved 175 grader. Hvis man ønsker at kødet skal være rosa, steges det i ca. 5 kvarter, hvis kødet skal være gennemstegt skal det steges i ca. 1½ time.

Når kødet er færdigt lades det hvile 10-15 minutter overdækket med stanniol. Fadet koges af med 2½ deciliter vand og skyen sis over i en gryde.

Bouillonterning og cremefraiche piskes sammen med maizena udrørt i vand. Saucen koges i et par min. Herefter tilsættes portvin og smages til med salt og peber.

Til sidst skæres kødet i skiver og serveres med portvinssaucen.

Indsendt af
d.
30.08.07.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.