Kinesisk hønsekødssuppe
En klassisk hønsekødssuppe, smagt til med blikket rettet mod til Kina. Her mangler intet, suppen er fyldt op med ingredienser, som kan opfylde ethvert ønske: Møre kyllingstykker, en mangfoldighed af farverige grøntsager samt sherry/sake og chilisauce, som giver en dyb, nuanceret aroma og et asiatisk touch. En fyldig suppe, som sagtens kan serveres som hovedret.
Til 4 personer
- ca. 175 g kyllingebryster (uden skind og ben)
- 2 spsk solsikkeolie
- 3 forårsløg i tynde skrå skiver
- 1 rød peberfrugt (i tynde strimler)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 125 g babymajs i tynde skiver
- 1 l hønsebouillon
- 1 ds majs (á 200 gram afdryppet)
- 2 spsk sherry eller sake
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 spsk majsstivelse
- 2 tomater (i kvarte og udkernede)
- salt
- peber
Garniture
- frisk koriander eller persille (hakket)
Skær kyllingebrystet i 4 strimler på langs, derefter i tynde skiver på tværs af fibrene. Varm olien i en wok eller på en pande. Det hvirvles rundt til det er rigtig varmt. Tilsæt kyllingekødet og svits under omrøring i 3-4 minutter. Vend det rundt i wokken til det er næsten gennemstegt.
Tilsæt forårsløg, peberfrugter og hvidløg. Svits under omrøring i 2-3 minutter. Tilsæt babymajs og bouillon. Bring det i kog. Tilsæt majskorn, sherry/sake, sød chilisauce og salt efter smag. Lad det simre under jævnlig omrøring i 5 minutter.
Rør maizena ud i en smule koldt vand og kom det i suppen. Bring den i kog og rør til den jævner. Tilsæt tomat, smag til og lad den simre 1-2 minutter.
Server suppen varm, drysset med hakket koriander eller persille.
- Indsendt af
- d.
- 26.09.07.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Suppe