Bananasplit-kage

Denne bananasplit-kage smager fantastisk og præcis ligesom en vaskeægte bananasplit. Kagen har nemlig både chokolade- og banankage samt vaniljecreme på toppen. Mums!

  • Virkelig lækker kage, der smager præcis som en skøn bananasplit. Det skal altså prøves!

Til 1 form

Vaniljecreme

Chokoladekage

Banankage

Pynt

Klik her og få e-kogebogen med de lækreste kager - helt gratis.

Vaniljecreme:
Kom fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen, og læg den i fløden. Lad det koge op.

Bræk den hvide chokolade i stykker, og læg det i en skål, der kan tåle varme. Fjern vaniljestangen fra fløden, og hæld den varme fløde over chokoladen. Rør det sammen til en ensartet masse. Kom husholdningsfilm over cremen – filmen skal lægges helt over cremen, så der ikke kommer skind på. Stil den på køl i et par timer, til den er helt kold.

Chokoladekage:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker luftigt. Bland mel, kakao, salt og vaniljesukker, og si det i æggemassen. Vend det forsigtigt i. Vend så det smeltede smør forsigtigt i.
Smør en form (25x25), og hæld dejen heri. Lad den stå, imens du laver banankagen, der skal ovenpå.

Banankage:
Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Mos bananerne, og stil dem til side (de når ikke at blive brune, når de står så kort tid).

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Si mel, bagepulver og salt i, og vend det forsigtigt i dejen. Vend derefter det smeltede smør og bananmosen i. Hæld dejen oven på den ubagte chokoladekage, og kør enden af en gaffel igennem kagen, så kagerne blander sig lidt – pas på ikke at blande dem for meget.

Bag kagen ved 175 grader i ca. 25-30 minutter (afhængigt af ovnen). Lad kagen køle helt af.

Pisk cremen kort, til den har en konsistens som let flødeskum. Pas på med at piske for længe, for så skiller den. Smør cremen på toppen af bananasplit-kagen, og pynt evt. med krymmel.

Opbevar kagen på køl indtil servering.

Indsendt af
d.
17.11.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.