Sund banankage

Svampet, lækker og sund banankage, der får sin fantastiske sødme fra dadler og bananer. De ledsages af knasende stykker mørk chokolade, og hvedemelet er erstattet af havregryn og mandler.

  • Et lækkert stykke svampet banankage.
  • Her er havregryn og mandler kørt til mel.
  • Her er dadler og banan blendet fint.
  • Kom den hakkede chokolade på den varme kage lige når den er kommet ud af ovnen.
  • Skøn, sund banankage.

Til 1 springform

Glasur

Fedtfattig

Blend havregrynene til mel i en minihakker eller foodprocessor, og stil det til side. Gør det samme med mandlerne.

Blend dadler og bananer til en ensartet masse, og kom det op i en skål. Pisk æg i ét ad gangen. Kom havregrynsmel, mandelmel, vaniljepulver, bagepulver og salt i, og pisk det hele sammen. Kom olie i, og pisk igen.

Hak chokoladen, og vend det i dejen.

Smør en springform (24 cm), og hæld dejen heri. Bag banankagen i ca. 40 minutter ved 170 grader.

Hak chokoladen til glasuren, og kom det på den varme kage. Lad chokoladen smelte, og fordel den så som glasur.

Indsendt af
d.
22.07.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.