Blommekage med smuldredej

De bløde stykker af blommer komplementeres af den knasende sprøde smuldredej i denne lækre blommekage. Den smager dejligt med en klat creme fraiche til, men den kan også sagtens nydes, som den er.

  • Et tværsnit af den bløde blommekage
  • Bordet er dækket, og kagen sat frem.
  • Stykker af blommer fordelt i dejen.

Til 1 springform

Smuldredej

Tænd ovnen på 180 grader.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Rør ægget sammen med mælken, og tilsæt det lidt ad gangen.
Bland mel, bagepulver, vaniljesukker og salt, og sigt det i dejen. Rør derefter, til dejen er jævn.
For en springform (22 cm) med bagepapir, og fordel dejen heri.

Skyl blommerne, og fjern stenene. Skær blommerne i både, og fordel dem i dejen med skrællen nedad.

Smuldredejen:
Kom hasselnødderne i en minihakker, og blend dem groft. Bland de resterende ingredienser i en blender, og mix blandingen med blendede nødder. Fordel halvdelen af smuldredejen på kagen.

Bag kagen i ca. 20 minutter. Fordel derefter resten af smuldredejen på toppen af kagen, og bag den yderligere ca. 15 minutter. Lad den køle af på en rist.

Server f.eks. med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.

Indsendt af
d.
11.09.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.