Butter chicken – klassisk indisk opskrift

Den bedste opskrift på en af de lækreste indiske klassikere, nemlig butter chicken. Det er en fantastisk ret, der består af krydret kylling i en cremet tomatsauce med fløde.

  • Mega lækker og cremet butter chicken - fantastisk opskrift på den indiske klassiker!

Til 4 personer

Hak løg, hvidløg, chili og ingefær, og kom det op i en gryde sammen med kardemommekapsler, olie og halvdelen af smørret. Svits det, til løgene er gennemsigtige.

Tilsæt chilipulver, paprika, spidskommen og muskatnød, og lad det svitse med i 2-3 minutter. Tilsæt derefter tomatpure, og lad også det svitse med et par minutter.

Tilsæt til sidst hakkede tomater og vand, og lad saucen simre i 10 minutter. Blend saucen, og passer den gennem en sigte, så kardemommekapsler og tomatkerner bliver siet fra.

Kom saucen tilbage i gryden, og tilsæt piskefløde og honning. Smag til med salt og citronsaft (ikke for meget).

Skær kyllingebryst i mundrette stykker, og krydr dem med tandoorikrydderi. Steg dem i den sidste halvdel af smørret på en pande, og kom dem derefter op i saucen.

Server butter chicken med ris, naanbrød eller chapati.

Tip:
Chili og chilipulver kan evt. udelades, hvis man ikke bryder sig om stærk mad.

Indsendt af
d.
07.02.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.