Flæskesteg med brun sovs

Med denne opskrift kan du ikke gå galt i byen, når der skal laves flæskesteg med brun sovs. Stegen starter med at vende på hovedet, så sværene suger vand og senere bliver dejligt sprøde. En virkelig nem måde at lave flæskesteg på, som sikrer et godt resultat.

  • Saftig flæskesteg med kartofler, rødkål og brun sovs.
  • Stegen er vendt på hovedet i de første 15 minutter.
  • Her er stegen vendt og klar til de næste 1,5 time.
  • Den færdige flæskesteg med sprøde svær.
  • Her er melet drysset i vandet, og skal nu synke stille og roligt.
  • Den brune sovs er klar til at blive serveret.
  • Stegen skåret i skiver og lagt i et fad.

Til 4 personer

Tænd ovnen på 175 grader.

Rids sværen i svinekammen helt ned, men uden at der ridses i kødet. Læg stegen på hovedet med sværene nedad i et fad, og hæld kogende vand i, så der ca. er 1 cm vand op ad fadets kant.

Gnid salt på stegens bagside, og kom den i ovnen i 15 minutter. Tag stegen ud, og vend den om med to gafler. Lad den stå og køle af i 5 minutter, hvis den er for varm at røre ved. Gnid salt imellem og oven på sværene. Sæt stegen i ovnen igen, og bag den i ca. 1,5 time – bagetiden kommer an på stegens størrelse.

Skræl kartoflerne, imens stegen er i ovnen. Kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter, eller til de er færdige. Gem kartoffelvandet, når du hælder det fra de færdigkogte kartofler. Vandet skal nemlig bruges til sovsen.

Hæld mere vand ved stegen undervejs, hvis det svinder lidt – der skal hele tiden være ca. 1 cm vand i fadet.

Skru op for ovnens temperatur, eller sæt den på grill, når stegens kernetemperatur er 60 grader. Lad den stege videre, indtil sværene er sprøde. Hold øje med stegen, så sværene ikke bliver sorte.

Tag stegen ud, når kernetemperaturen er 65 grader. Lad stegen stå og hvile, imens sovsen laves – her skal stegens temperatur gerne nå op på 70 grader, og så er den klar til servering.

Brun sovs:
Hæld vandet fra fadet med flæskestegen over i en gryde, og sæt det på et koldt komfur. Drys melet i vandet, og lad det stå og synke til bunds – der må IKKE røres i sovsen, før melet er helt opsuget af vandet.

Hæld kartoffelvandet over i det fad, hvor flæskestegen har været, og lad det stå og tage smag.

Tænd for komfuret ved høj varme, når melet er sunket ned, og rør godt rundt med et piskeris. Lad sovsen koge op. Hæld lidt af kartoffelvandet i sovsen, og rør godt rundt – hæld evt. vandet igennem en si, hvis det er meget grumset. Hæld kartoffelvand i, til sovsen har den ønskede tykkelse. Kom så kulør i, så sovsen bliver brun. Smag til med salt og peber.

Skær flæskestegen ud, og kom den over i et fad. Servér flæskestegen med kartoflerne, brun sovs og evt. rødkål.

Indsendt af
d.
24.09.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.