Frikadeller med grøntsager

Skønne frikadeller med grøntsager, der er fulde af smag og saft fra bl.a. løg, gulerødder og squash. Frikadellerne skal blot brunes på panden og derefter en tur i ovnen, hvor de færdigsteges. En simpel, men super lækker opskrift.

  • Lækre frikadeller med grøntsager her serveret med rodfrugter og råkost.
  • Skønne og saftige frikadeller proppet med grøntsager som squash og gulerødder.

Til 6 personer

Fedtfattig

Rør det hakkede svinekød sammen med salt på en røremaskine, med en elpisker eller med håndkraft.

Blend løg og hvidløg i en blender eller minihakker, indtil det er helt finthakket, eller riv det på et rivejern. Rør det sammen med kødet.

Skær enderne af squashen, og skyl den. Riv den på en rivejern, og kom det op til kødet. Skræl gulerødderne, og riv dem. Kom det op til kødet, og rør det hele sammen.

Kom æg og mælk i kødblandingen. Sigt melet i, og krydr med peber.

Rør det til en sammenhængende fars. Kom mere mælk eller mel i, hvis farsen er for tør eller våd.

Lad farsen hvile i køleskabet i 20-30 minutter.

Form farsen til kugler (evt. ved brug af en ske), og steg frikadeller i smør eller olie på en pande ved middel til høj varme.

Kom frikadellerne i et fad, når de har fået en fin stegeskorpe. Fortsæt, indtil der ikke er mere fars. Kom så frikadellerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 15 minutter, eller til de er gennemstegt.

Servér f.eks. med rodfrugter, en lækker råkostsalat eller som fyld i pitabrød.

Indsendt af
d.
22.10.15.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.