Frokost - side 14
Sund madpakke - Gulerodsboller
En lækker opskrift på boller til madpakken.
Ingredienser
- 1 pk gær
- 3 spsk sukker
- 1 knsp salt
- 5 dl vand
- 1 dl olie
- 1 tsk kardemomme
- 3 1/2 gulerødder (fintrevne)
- mel
Sunde muffins med kalkun
Til 4 personer
- 500 g hakket kalkunkød
- 2 1/2 gulerødder
- 100 g knoldselleri
- 2 1/2 løg efter smag
- 1 porre
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 dl havregryn
Toast med røget kalkun
Toast med røget kalkun, tomatskiver, dijon sennep og ost. Nemt og lækkert.
Ingredienser
- 4 skiver toastbrød
- smør
- 2 skiver røget kalkunbryst
- 4 skiver tomater
- 1 tsk dijonsennep
- 2 skiver ost
Torsk til sandwich
Med velsmagende bidder af torsk i sandwichen bringes den sunde fisk på nem og anderledes vis ind i hverdagskosten. Som bonus har du et lun godbid midt på dagen.
Ingredienser
- 2 torskefileter
- salt
- 1 citron (økologisk)
- 1 chili (lille)
- peber
Tun - Toast med ananas
Ristet brød med blanding af tunfisk og peberfugt. Suppleres med ananas, ost og karse.
Til 4 personer
- 4 skiver hvidt brød
- 170 g tun
- 1 rød peberfrugt
- 4 skiver ananas (konserves)
- 4 skiver ost 45+
- brøndkarse (til pynt)
Tun paté
Pate lavet af tun på dåse, champignoner, creme fraiche, æg og franskbrød som piskes sammen og bages i form.
Ingredienser
- 3 1/2 ds tun i olie
- 300 g champignoner
- 4 dl creme fraiche 18%
- 6 æg
- 6 skiver franskbrød (uden skorpe)
- dild
- salt
- peber
- oliven
Tunsalat m. ris
Tunsalat med dejlige ingredienser som ærter, majs og kogte ris. Er godt på flutes med tern af tomat eller agurk.
Til 4 personer
- 2 ds tun i olie
- 1 løg (hakket)
- 2 fed hvidløg
- 3/4 ds majs (konserves)
- 2 dl ærter
- 1 spsk sennep
- citronsaft efter smag
- salt efter smag
- peber efter smag
- karry efter smag
- 1/2 dl vand
- ca. 1 kg ris (kogt og afkølet)
Tunsalat m/rejer
Tunsalaten m/rejer er let i alle ordets betydninger. Den er fortrinlig til frokost serveret med godt brød og f.eks. en frodig salat. Pyntende er den også.
Ingredienser
- 170 g rejer
- 170 g tun
- 1/2 rødløg
- 1 tsk ingefær
- 1 tsk revet peberrod
- dressing
- frisk basilikum
Tyrens Øje
Et dejligt stykke smørrebrød med lyst brød, ansjos, løgringe, æggeblommer og kapers. Æggeblommen lægges inde i løgringen så det udgør et øje.
Ingredienser
- 4 skiver hvedebrød
- 4 ansjosfileter (saltet)
- 4 ringe løg
- 4 æggeblommer
- 2 tsk kapers
- smør
- brøndkarse
Udhulet rundstykke med sildesalat
En skøn frokostret med rundstykker, som udhules og fyldes med en god sildesalat og kommes 5 minutter i ovnen.
Ingredienser
- 4 rundstykker
- 2 marinerede sild
- 3 kartofler (kogte og kolde)
- 1 æble
- 1 syltet agurk
- 1 bdt radiser
- 1 1/2 spsk kapers
- 2 spsk olie
- 1 spsk citronsaft eller sildelage
- purløg