Kylling Tikka Masala

Den klassiske indiske ret kylling tikka masala er også meget populær i Danmark med god grund.
Opskriften er fyldt med dejlige krydderier og giver en utroligt dejlig duft og smag.

  • Her er retten serveret med ris.

Til 4 personer

Marinade

Sauce

Fedtfattig

Pisk alle ingredienser til marinaden sammen i en stor skål. Skær kyllingebryst i mundrette stykker og tilsæt. Mariner natten over i køleskab.

Forvarm ovn til 180 grader og bag kylling i 8 – 10 minutter, pensl med smør et par gange.
Dræn for overskydende marinade, og bag yderligere 5 minutter.

Imens laves saucen. Befri peberfrugt og grønne chilipebre for kerner, og hak. Kom tomater og tomatpuré i en gryde og tilsæt ca. 2 liter vand. Tilsæt ingefær og hvidløg, grønne chilipebre, rød chilipulver, stødt nellike, kardemomme og salt. Kog over lav varme til reduceret til en tyk sauce.

Kør gennem en si, og bring atter i kog. Tilsæt smør og fløde, og rør.

Hvis saucen smager lidt syrligt, tilsættes honning efter smag.
Tilsæt ingefær strimler og rør.
Servér med kylling.

Indsendt af
d.
28.07.06.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.