Fiskegratin

En god nordisk fiskegratin med hvid fisk og makaronier.

  • Netop taget ud af ovnen.

Ingredienser

Kog fisken nogen minutter i letsaltet vand. Kog også makaronien efter anvisning på pakken. Fjern benene i fisken og skær den i små stykker.

Smelt smør i en gryde og tilsæt mel. Bland herefter mælk i lidt ad gangen og kog saucen op efter hver gang du har tilsat mælk. Når al mælken er kommet i skal sovsen være lidt tyk i konsistensen. Hæld krydderierne, fisk og makaroni i samt 3 æggeblommer. Æggehviden skal være skilt fra æggeblommerne.

Mens sovsen varmes op piskes æggehviderne stive. Hæld fiskeblandingen/sovsen i et ildfast fad som er passende stort. Bland forsigtigt æggehviderne i og dæk det hele med rasp.
Puttes i ovnen ved 225 grader i 45 minutter.

Hvis man ønsker at inkludere grøntsager i gratinen kan man tilsætte lidt snittede porrer i sovsen før den hældes i fadet.

Indsendt af
d.
05.08.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.