Tuntataki

Tataki er en delikat måde at tilberede fisk på i det japanske køkken. Ifølge overleveringer skulle metoden være udviklet af den rebelske samurai Sakamoto Ryōma i 1800-tallet. Det er simpelt at lære og tunen får en lækker konsistens samt et indbydende udtryk.

Bemærk: Den friske tun skal have været frosset ned, så den kan bruges til sushi.

  • Her er tuntatakien serveret med en asiatisk salat.

Ingredienser

Hvis fisken er i ét stort stykke, kan den evt. skæres i to aflange stykker, som er ca. 3-4 cm i højden og bredden. Derefter pensles tunen med olie på alle sider og rulles i sesamfrøene.

Steg på en glohed pande i ca. 30 sekunder på hver side. Fisken skal kun lige steges i kanten. Indeni skal den være rå, så den stadig er blød og lækker.

Kan f.eks. serveres som forret, snack eller som hovedret med en asiatisk salat og ris.

Indsendt af
d.
07.10.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.