Æblekage

Den klassiske æblekage er en dejlig del af den danske madtradition. Æblerne giver lidt syrligt modspil til makronernes sødme, mens raspen udgør et sprødt supplement til den bløde æblemasse. Det kan næsten ikke blive bedre. Men det gør det. Når kagen serveres med fløjlsblød flødeskum.

  • Med flødeskum på toppen som det sig hører til.

Til 2 personer

Skræl æblerne, skær kernehuset fra og skær dem i små stykker. Kom vand og æbler i en lille gryde. Drys kanel over. Lad æblerne koge til de er helt møre og er blevet til grød.

Kom lidt af æblegrøden i en lille glasskål, kom rasp og lidt knuste makroner over. Kom igen æblegrød, rasp og knuste makroner. Slut af med den sidste grød og pynt med hele makroner.

Pisk fløden og server flødeskummen sammen med æblekagen.

Indsendt af
d.
15.10.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.