Laksetataki

Tataki er en betegnelse for den særlige måde fisken tilberedes på.

Metoden gør, at de delikate stykker laks får en interessant konsistens. Samtidig ser de med deres iøjenfaldende farve flotte ud som et lidt anderledes indslag i sushimenuen.

Brug gerne en blanding af hvide og sorte sesamfrø - det ser flottest ud.
Laksen skal have været frossen inden brug.

  • Flot og lækker sushi.

Ingredienser

Fjern eventuelt skind og ben fra laksen og skær den i aflange stykker, der er ca. 3-4 cm i bredden og 2-3 cm i højden. Det er ligegyldigt, hvor lange stykkerne er - de skal alligevel skæres i skiver senere.

Smør fiskestykkerne med olie på alle sider og rul dem i sesamfrøene.

Steg stykkerne på en tør pande ved høj varme i ca. et halvt minut på hver side. De skal kun lige svitses i kanten, men stadig være rå og bløde inden i.

Tag laksestykkerne af panden og skær dem i tynde skiver.

Anret på et fad eller portionstallerkener og servér straks.

Indsendt af
d.
07.12.10.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.