Falafel

Herhjemme er falafel især blevet udbredt som fastfood. Lav din egen falafel og oplev en bedre, rigere smag.

Falafel kan nydes af alle, men er især velegnet til vegetarer/veganere, da kikærterne er fulde af protein. De har en krydret smag og kan serveres i pitabrød, fladbrød eller spises som de er med noget lækkert tilbehør.

  • Falafel her serveret med youghurtdressing.

Til 4 personer

Skyl kikærterne i vand og læg dem i en skål. Fyld rigeligt med vand i skålen, så kikærterne er helt dækkede med vand. Lad dem stå natten over.

Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem og hæl dem tilbage i skålen.

Skræl løg og hvidløg og skær dem i små stykker. Kom løg, hvidløg, hvedemel, bagepulver, salt og vand i skålen med kikærter. Mix med en stavmixer eller foodprocessor til det er en fast dej. Det kan nogle gange være lettere at mixe lidt ad gangen.

Tilsæt krydderierne og form dejen til små boller eller bøffer. Steg falaflerne i rigeligt med olie på middel varme. Bliver stegepanden for kold kan falaflerne nemt gå fra hinanden.

Alternativt kan man stege falaflerne hurtigt, så de får en lidt fast brunlig overflade og så lægge dem i en form i ovnen på 200 grader i nogle minutter.

Indsendt af
d.
31.03.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.