Basilikummayonnaise

Vi kender alle den klassiske mayonnaise med hvidløg (aioli), men kender du basilikummayonnaise?

Basilikum bruges særligt i det italienske køkken og har en gennemtrængende og karakteristisk smag, som er super velegnet i mange forskellige retter og ikke mindst i denne mayonnaise.

Servér mayonnaisen til kartofler, kød eller som en del af dit smørrebrød.

  • I basilikummayonnaisen på billedet har jeg blendet basilikumbladene og mayonnaisen sammen, men det vil jeg fraråde da den bliver brun når den har stået lidt.

Til 6 personer

Pisk æggeblommerne tykkere sammen med saltet. Tilsæt rapsolie lidt af gangen mens der piskes. Det er vigtigt, at der kun tilsættes lidt af gangen, så æggeblommerne kan absorbere olien.

Når mayonnaisen har den ønskede konsistens smages den til med lidt citronsaft og peber. Tilsæt hakkede basilikumblade.

Indsendt af
d.
01.08.11.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.