Brunsvigerkagemand

Super opskrift på brunsvigerkagemand pyntet med marcipan, glasur og slik. Du kan bruge al slags slik, og den vil med garanti være et hit hos børn og barnlige sjæle.

  • Dejlig brunsvigerkagemand pyntet med slik og marcipan
  • Denne kagemand er lavet af den klassiske fynske brunsviger

Til 1 bradepande

Fyld

Pynt

Er du vild med at bage? Så klik her og få vores e-kogebog med de lækreste opskrifter på boller - helt gratis.

Kom gær, sukker og salt i en skål, og lad gæren ”smelte”. Tilsæt letmælken, og rør, til sukker og salt er opløst i vandet.

Tilsæt hvedemel, og kør dejen på en røremaskine, eller ælt den med håndkraft. Skær smørret i tern, og ælt det ind i dejen.

Dæk dejen til, og lad den hvile i 25 minutter. Forbered fyldet i mellemtiden.

Kom smør, brun farin og sirup i en gryde, og lad det hele smelte sammen ved middel varme, til farinen er opløst. Lad det køle lidt af.

For en bradepande med bagepapir, og tryk dejen ud heri. Jeg brugte en bradepande, der var ca. 32 cm x 36 cm. Lad dejen hvile i formen i 10 minutter.

Tryk huller i dejen med fingrene, og hæld fyldet ud over.

Forvarm ovnen til 180 grader, og lad imens brunsvigeren efterhæve i 30 minutter. Bag den herefter i 10-15 minutter, og lad den køle helt af.

Pyntning af kagemanden:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Brug lidt ekstra flormelis til at rulle massen ud, og skær den til i kanterne, så den dækker hele kagen.

Bland flormelis, kakaopulver og kogende vand til en glasur, og sprøjt en kagemand med glasuren. Pynt kagemanden med slik.

Indsendt af
d.
10.11.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.