Gryderet med oksekød i tern

Denne dejlige gryderet indeholder blandt andet møre stykker oksekød i tern, gyldenstegte champignoner, søde gulerødder og rustikke stykker knoldselleri, der sammen med den friskhakkede persille skaber den helt perfekte smagskombination.

  • Gryderetten serveret med kartoffelmos
  • Rustikke stykker af gulerod, selleri og oksekød i tern

Til 6 personer

Til servering

Evt. jævning

Dup oksekødsternene med et stykke køkkenrulle, så de er tørre i overfladen. Brun dem i olivenolien og halvdelen af smørret i en tykbundet gryde – gerne ad flere omgange.

Rens champignon, og skær dem i kvarte. Steg dem gyldne i gryden sammen med resten af smørret. Sæt også dem til side.

Hak løg groft, og svits det i det resterende fedtstof i gryden, til de er gennemsigtige. Tilsæt tomatpure, og lad det svitse med.

Skær gulerødder og knoldselleri i rustikke stykker, og tilsæt dem sammen med oksekødsternene, champignonerne, vand og bouillon.

Lad gryderetten komme op og koge, og skru derfor ned for blusset. Lad den simre i minimum en time, gerne to.

Smag retten til med salt og peber, og server den med f.eks. kogte kartofler, kartoffelmos eller ris til og friskhakket persille på toppen.

Tip:
Hvis du synes, saucen bliver for tynd, kan du jævne den med lidt Maizena.

Indsendt af
d.
15.02.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.